ASUS GTX 970 vs ASUS R9 380?

kaansamil

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle Selamün Aleyküm. Ciddi anlamda oyun bilgisayarı yapmayı düşünmekteyim zaten ekran kartı hariç hepsini belirledim. Baktım oc'suz ekran kartlarına youtube'de 15 fps farkediyor ama para olarakta 500 tl fark ediyor. İkisi de oclu olduğunda kaç fps fark eder? Gtx 970'i alacaktım ama beni ondan uzak tutan şey 3,5 gb ram kullanması yani o kadar parayı hak etmediğini düşünmekteyim. Sistemi tam alacaktım son bir araştırma ve bunların farkına vardım. Size göre hangi ekran kartı alınmalı para farkı da düşünüldüğünde? İnsan gözü 10 fps farkı ayırt edemiyor diye okumuştum bide. Onun dışında oc edition diye geçenler var onlar oc yapılabilen ekran kartlarımı oluyor yoksa oc yapılmış ekran kartlarımı ve birde 2 ekran kartında da ısı problemi olur mu? Ekran kartı soğutucusu alınmalı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 970 ile 380 kıyaslamak baştan hata bence. Çünkü 970 her halukarda 380i geçer, ezer. Bence para varsa ;bu iki kart arasında seçim yapılacaksa 970 alınmalıdır. 970 halihazırda zaten yüksek performanslı bir ekran kartıdır ve oc da yapılır.
Fps konusunda ise, bilim adamları şunu der: insan gözü 60 yada 70 fps üstünü algılayamaz. Bu kabul ama oyunun hissiyatı farklıdır. 300 fps oynamakla 60 fps oynamak arasındaki farkı insan hisseder. Görüntü olarak hissetmesede tepki olarak hisseder, bilmem anlatabildim mi.
Son olarak 10 fps fark ediyor yazmışsınız. Kişiden kişiye değişmekle beraber ben olsam 10 fps 500 tlye değer ama zaten o 10 fps zaman zaman 30 fps kadar fark açacaktır.

380 , 970 e göre daha çok ısınır. Yine markaların sunduğu soğutma çözümlerine göre değişir ancak aynı koşullarda hep 380 daha çok ısınacaktır. Yüksek oc yapılmadığı sürece dahili soğutma gereksizdir. Kasanın hava sürkilasyonu iyi olsun yeter.

GTX 970 3,5 GB Ram kullanıyor diye bir şey yok. Sadece son 512 MB' a ulaşımı bant genişliğinden dolayı uzun sürüyor. Üstelik GTX 970 R9 390' ın rakibidir. R9 380 GTX 960' ın. Ve kartlar arsında FPS, Vram gibi unsurlarla değil, çekirdek hızları, güç tüketimi, sıcaklık değerleri, stabil performans gibi unsurlara göre alınmalıdır. Bu iki kart arasından çok ağır bir farkla GTX 970 alınmalı. Eğer R9 390 mı dersen, tamamen sana kalmış.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı