Asus Gtx 980 Strix Sıcaklık Problemi

İyi günler arkadaşlar.

Bir hafta önce Asus Gtx 980 Strix aldım. Şükür kartta öyle coil whine sorunu mevcut değil 1000-1500 fps lerde hafiften kasaya yaklaşırsam biraz ses var ki o ses bundan önceki Evga Gtx 780ti Classfield kartımda da mevcuttu. Soruma gelecek olursam kart boşta iken sıcaklık değerleri 55-60 derece arası bu durum normal mi sizce fanların dönmemesinden dolayı sıcaklık yüksek ve bu karta zarar verir mi bir de bu gpu-z 0.8.0 sürümünde render testinde hareket eden renklerde kare kare şekiller oluşuyor kartta bir problem olabilir mi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılar...

Hayır, rahatça kullanabilirsiniz. Strix eknolojisini kullanıyor bu kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan ilk birkaç dakikayı izlerseniz anlarsınız. Kartınız boşta iken belirli bir sıcaklığa kadar fanları çalıştırmıyor gürültü çıkarmaması için. Normal bir durum yani, içinizi rahat tutun. Ayrıca 55-60 derece ekran kartları için normal sıcaklıklardır.

Hayır, rahatça kullanabilirsiniz. Strix eknolojisini kullanıyor bu kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan ilk birkaç dakikayı izlerseniz anlarsınız. Kartınız boşta iken belirli bir sıcaklığa kadar fanları çalıştırmıyor gürültü çıkarmaması için. Normal bir durum yani, içinizi rahat tutun. Ayrıca 55-60 derece ekran kartları için normal sıcaklıklardır.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam ama işte boşta 60 derece olması korkuttu beni incelemeler de boştaki sıcaklık kimi yerde 40-45 derece kimi yerde 50 derece kasa içindeki hava sirkülasyonundan kaynaklı olma durumu var mı sıcaklığın boşta bana çok yüksek geldi kart tam yükte iken 68 dereceyi geçmiyor

Zaten tehlikeli bir limite ulaşırsa fanlarınız çalışmaya başlar rahat olun. Zaten soğutmada bir probleminiz olsaydı oyunlarda sorun yaşardınız. Sıcaklığı etkileyen birçok faktör var. Belki adam kasayı güçlü fanlar, işlemciyi de kapalı devre su soğutmayla soğutuyor. Böyle bir durumda kasanın içerisi sıcak olmayacağından o kişilerde 50 derece civarı seyretmesi normal.

İlginiz için teşekkür ederim hocam
Asıl problemim kart boşta da yükte de resimlerde görüldüğü gibi gpu saat hızı ile bellek saat hızını düşürmüyor ve power consumption değeri 9-10 TDP de olması gerekirken 26.7 TDP civarında problem ne olabilir kartta olabilir diye arkadaştan MSI Gtx 680 Lightining aldım taktım sisteme ama sonuç onda da aynı driver kaynaklı olabilir diye düşündüm son driverı kaldırıp 344.48 sürümünü kurdum sonuç gene değişmedi sistemi toplayalı bir ay oldu İşlemci: i7 5820k Anakart: Asus Rampage V Extreme Bellekler: 4x4 DDR4 Gskill Ripjaws 4 Power Supply: Corsair AX 1200i Monitör: Asus Rog Swift

Problem anakarttan veya belleklerden kaynaklı olabilir mi

D66AEEC253E781117E8302085B316792.gif
ECB98DC28220B006CDBD1B5D00ED04DF.jpg

Bir de yabancı forumlarda 144 hz ve G-sync ile ilgili olabileceği yazıyor acaba problem bundan kaynaklı olabilir mi akşam eve geçince deneyip sonuçları paylaşırım

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı