ASUS GTX 980Ti Coil Whine Sorunu

Onur Bozcu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki sistemi topladım. Sistem yeni ancak PSU'nun eski ve dandik kaldığını söylemeliyim. Masaüstünde hiçbir coil whine yok. Ama oyunlara girdiğimde epey yüksek duyuluyor. Tamam oyunun sesi onu bastırıyor ancak sorum şu, ön veya arka kulaklık çıkışlarına kulak içi bir kulaklık bağladığımda özellikle ön tarafa coil whine sesini kulaklıkta adeta yaşıyorum. Oyunun sesi bile bastıramıyor. Aşırı rahatsız ediyor bu beni. Sizce ne yapmalıyım?

GPU: Asus Strix GTX 980Ti
Anakart: Asus Maximus VIII Hero
Psu: RAIDMAX HYBRID 2 RX-730SS 730W ATX12V V2.2/ EPS12V SLI Ready CrossFire Ready Modular Power Supply, New Version with Build-in LED Fan On/Off Switch - Newegg.com

Evet frekansı artıyor diyebilirim. Sorun ekran kartında mı psu da mı anlamış değilim lakin. Bunu anlamak elimdeki donanımla mümkün mü acaba?
Kulağınızı yaslayın ekran kartından eğer ses geliyorsa CW var demektir, karta bir zararı yok ama gürültü yapması sizin için bir sıkıntı olmuş anlaşılan olduğunuz yerden uzaklaştırın kasayı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı