Asus H81M-Plus Anakartlı, MSI GTX 970'li Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Reiz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 13.891

Reiz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Daha önce de konu açarak bilgisayar toplama girişimlerim oldu, ancak hala sonuca ulaştıramadığım gibi herhangi bir bilgisayarda toplayamadım. Ancak artık bazı konularda net kararlar aldım. Kesinlikle INTEL sistem almak istiyorum. Bunun yanında elimde olan parçaları upgrade yoluna gitmeyi planlıyorum. Anakartı seçme sebebim de bu.

Şimdi gelelim mevcut parçalara;

Anakart: Asus H81-Plus Anakart 0,00TL
HDD: 300 GB Samsung HDD 7200 Rpm 0,00TL
DVDWR: Samsung Double Layer Sata Yazıcı 0,00TL
Monitör: Samsung 932 NPlus 0,00TL
Ram: GSKİLL 8GB 1600 Mhz CL9 (4GBx2) 0,00TL
Klavye: Logitech G105 0,00TL
Mouse: Steelseries Rival 0,00TL
Kulaklık: Siberia V2 0,00TL

Bu parçalar üzerine İ7 ya da İ5 bir sistem upgrade etmek istiyorum. Ekran kartı MSI GTX 970 almayı düşünüyorum ancak sanırım dünya genelinde stok problemi var. Nasıl bulabilirim? Ya da alternatif ekran kartı olarak hangi seçenek daha mantıklı?

Bu konu sonunda kesinlikle sistemi artık almak istiyorum. Bu yüzdende düşünce ve önerileriniz benim için çok değerli. Tüm technopat üyelerine yardım ve destekleri için şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar..

Bütçen nedir? Neden bütün ürünler 0.00TL? İşlemci i7 veya i5 ama i7 veya i5 ne? Model numarası ne yani? Ancak bütçeniz düşükse unutun i7 işlemciyi.
Bütçe olarak 5000 TL'ye kadar verebilirim bu sisteme. Ancak ben render ya da başka bir işle uğraşmıyorum. Gündüz çalışan gece ve hafta sonu bilgisayara vakit ayıran klasik bir memurum. Online oyun oynuyorum genelde. Bu yüzden benim ihtiyaçlarım için Intel İ7 mi yoksa Intel İ5 tabanlı bir sistem mi kurmalıyım? Ekran kartı olarak MSI GTX970 düşünüyorum ancak stok problemi var. Nasıl bir alternatif bulabilirim? Son olarak sanırım yazılanları tam olarak okumamışsınız. Mevcut parçalar bunlar. Bunlar üzerine de bahsettiğim sistemi kurmayı planlıyorum. Bu yüzden fiyatlarını 0,00TL olarak yazdım. Bende, elimde mevcut olduğu için.

Teşekkürler.

Bütçe olarak 5000 TL'ye kadar verebilirim bu sisteme. Ancak ben render ya da başka bir işle uğraşmıyorum. Gündüz çalışan gece ve hafta sonu bilgisayara vakit ayıran klasik bir memurum. Online oyun oynuyorum genelde. Bu yüzden benim ihtiyaçlarım için Intel İ7 mi yoksa Intel İ5 tabanlı bir sistem mi kurmalıyım? Ekran kartı olarak MSI GTX970 düşünüyorum ancak stok problemi var. Nasıl bir alternatif bulabilirim? Son olarak sanırım yazılanları tam olarak okumamışsınız. Mevcut parçalar bunlar. Bunlar üzerine de bahsettiğim sistemi kurmayı planlıyorum. Bu yüzden fiyatlarını 0,00TL olarak yazdım. Bende, elimde mevcut olduğu için.

Teşekkürler.

5000 TL bütçeyi mevcut parçalar üzerine eklenecek parçalara mı ayırdınız? Elinizde ram, anakart hazırken 5000 TL sadece hafta sonu oyun oynamak için çok yüksek.

5000 TL bütçeyi mevcut parçalar üzerine eklenecek parçalara mı ayırdınız? Elinizde ram, anakart hazırken 5000 TL sadece hafta sonu oyun oynamak için çok yüksek.
Maksimum miktar bu. İlla tüm parayı harcamak zorunda değilim. Yapmak istediklerim, mevcut parçalarım ve düşüncelerim bunlar. Buraya bu konuyu açma amacımda bu.

Teşekkürler.

@Silinen üye sence? :)

Bu sistem size fazla fazla yetecektir.

Adsız1.jpg

Bu sistem size fazla fazla yetecektir.

Eki Görüntüle 31045
Teşekkür ederim vakit ayırıp bu sistemi topladığın için. Soğutucu konusunda evet Cooler Master almayı düşünüyorum. Ancak HDD elimde olanı kullanmayı düşünüyorum yanına da Samsung 250 GB Evo eklediğimizde sanırım ihtiyacımızı fazlasıyla karşılar. Kasa konusunda en popüler olan Zalman Z3 Plus. O yüzden 134 liraya alabiliyorken gidip bu kasaya da 510 TL vermek mantıklı olan mı bilmiyorum ve bu sorunun yanıtını merak ediyorum. MSI GTX980 F/P olarak bence fazla pahalı. Bu yüzden MSI / ASUS / GIGABYTE GTX970 arıyorum. Hem fiyat daha makul. Hemde benim için fazlasıyla yeterli. Ancak işlemci konusunda kararsızım. 600 TL verip 4690 i5 mi? 800 TL verip 4790 mı almak? Ya da 100 TL bütçeyi artırıp K serisini mi almak?

@Yararsız Üye şuanda elimde anakart mevcut. Yeni bir anakart almadığım için upgrade yapıyorum ilk aşamada. Daha sonrasında önerdiğiniz anakartı alabilirim. Ancak önceliklerim arasında anakart değiştirmek şu an için yok, teşekkürler.

Eskiden bilgisayar almak kolaydı. Bu kadar çok seçenek olmadığı için Intel ya da AMD karar verir ve alırdın. Şimdi o kadar çok seçenek var ki düşünürken bile kafanız karışabiliyor. Bu yüzden destek veren herkese canı gönülden teşekkür ederim.

İyi forumlar.

5000TL bütçen var diye, tüm herşeyi ona yatırmak olur mu? Tabi ki olmaz.

Ben sana i7-4790 + GTX 970'li sistem önereceğim. Hakan zaten yukarıda GTX 980'li önermiş. Hangisi kafana yatarsa, al :)

Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

861,70 TL

Samsung 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

423,74 TL

MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

1.234,87 TL

CORSAIR GRAPHITE SERİSİ™ 230T MidT ATX SİYAH KASA

224,11 TL

COOLER MASTER RS-600 B SERİSİ 600W GÜÇ KAYNAĞI

178,91 TL

Tutar: 2.923,33 TL

Eskiden bilgisayar almak kolaydı. Bu kadar çok seçenek olmadığı için Intel ya da AMD karar verir ve alırdın. Şimdi o kadar çok seçenek var ki düşünürken bile kafanız karışabiliyor.
Çok haklısın hatta fiyat olarak da çok daha ucuza geliyordu sistemler. 2003 yılının sonlarında Intel Pentium 4 2.8 Ghz 800 Mhz FSB işlemci, MSI i865PE Neo 2 Anakart, Seagate Sata 2 80 GB Disk, 2 tane 256 GB Kingston DDR-400 RAM ve Geforce FX5600 Ultra ekran kartlı sistemi zamanının 335 $ + KDV fiyata satılan Plextor 8x DVD Writer'a rağmen toplamda 1800 TL'ye toplamıştım. En pahalı ekran kartı 500-600 TL civarında oluyordu.

Şimdi baktılar ki bilgisayar meraklıları fiyatlar ne kadar kazık olursa olsun para saçıyorlar, o yüzden aşırı pahalı satmaya başladılar donanımları. Hiç kimse maliyetin eskisine göre 3 kat arttığına beni inandıramaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı