Asus H81M-Plus Anakartlı, MSI GTX 970'li Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Reiz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 13.955
Şimdiden sistemin hayırlı olsun.:) Ancak bir şeyi merak ettim acaba online oyun oynuyorumdan kastınız CoD, BF gibi oyunların Multiplayer modları mı yoksa sadece online'a dayalı WoW gibi oyunlar mı ? Hangi oyunları oynuyorsunuz ? Hani eğer çok sistem isteyen oyun değil ise şimdi gtx970 yerine daha uygun fiyatlı bir ekran kartı alıp ileride sli yapma şansınız da olabilir. Tabi ki yine tercih sizin.(y)

Bahsettiğiniz gibi pek fazla test bulabilmek mümkün değil. Bu yüzden de azınlıktan değil çoğunluktan yana karar verip daha popüler olan "Hyper Evo" sepete ekliyorum. Mevcut ürünlerimiz;

i5-4690k
Hyper 212 Evo
Samsung Evo 250 GB SSD
Samsung 300 GB HDD
Asus H81m-plus
Gskill CL9 8GB Ram 1600 Mhz (4GBx2)

Şimdi kasa ve güç kaynağı tercihlerine bakalım :) Mevcut öneri; Corsair 230T

Şimdiden sistemin hayırlı olsun.:) Ancak bir şeyi merak ettim acaba online oyun oynuyorumdan kastınız CoD, BF gibi oyunların Multiplayer modları mı yoksa sadece online'a dayalı WoW gibi oyunlar mı ? Hangi oyunları oynuyorsunuz ? Hani eğer çok sistem isteyen oyun değil ise şimdi gtx970 yerine daha uygun fiyatlı bir ekran kartı alıp ileride sli yapma şansınız da olabilir. Tabi ki yine tercih sizin.(y)

Ben pek SLI falan anlamıyorum, pek fazla da bilgim yok. Sanırım çoklu ekran kartı sistemi. Bunun için aynı ekran kartlarından 2 tane olması gerek diye biliyorum. Elimde R7 250 var eğer söylediğimden farklıysa GTX970 ile birlikte kullanabilirim. Acaba düşüncede mi kalır, uygulamaya geçer mi? :)

CSGO ve benzeri oyunlar oynuyorum. Ancak sistemi yeniledikten sonra FPS, Aksiyon ve Macera türünde oyunlara yönelirim. Crysis, Assasins Creed , FarCry vb.

Ben pek SLI falan anlamıyorum, pek fazla da bilgim yok. Sanırım çoklu ekran kartı sistemi. Bunun için aynı ekran kartlarından 2 tane olması gerek diye biliyorum. Elimde R7 250 var eğer söylediğimden farklıysa GTX970 ile birlikte kullanabilirim. Acaba düşüncede mi kalır, uygulamaya geçer mi? :)

CSGO ve benzeri oyunlar oynuyorum. Ancak sistemi yeniledikten sonra FPS, Aksiyon ve Macera türünde oyunlara yönelirim. Crysis, Assasins Creed , FarCry vb.
Evet haklısınız aynı ekran kartından olması gerekiyor. NVIDIA kartlarda bunun adı SLI. AMD kartlarda Crossfire. Aslına bakarsanız GTX970 mantıklı bir seçim olmuş.

• i5-4690k
  • Hyper 212 Evo
  • Samsung Evo 250 GB SSD
  • Samsung 300 GB HDD
  • Asus H81m-plus
  • Gskill CL9 8GB Ram 1600 Mhz (4GBx2)
  • Corsair 230T
  • Cooler Master Rs600B
Şuana kadar mevcut sistemle beraber yeni parçaları upgrade etmek 1900-2000 TL civarında bir bütçeyle halledilebiliyor. Asıl can alıcı sorular;

Ekran kartı GTX970 konusunda karar kıldım. Marka konusunda Gigabyte ya da MSI almak istiyorum. Ancak MSI çok yavaş üretiliyor. Gigabyte GTX970 almak mı yoksa beklemek mi mantıklı olanı? (8 derece daha az ısınıyor Gigabyte testlerde yanılmıyorsam.)
Bu sisteme 932N Plus çok eski bir monitör, yeterli mi? Yoksa ASUS 23.6" VN247H monitörü almak mı?

@Silinen üye @SypeR @Silinen üye @ahmet0715 ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim cevabım MSI olur. Vatan'ı beklemen gerekir.

Ayrıca sistemde bir eksik var. İşlemciyi dilersen i7-4790 yap. 4690K ile H81 soket O.C edilemez.

Benim cevabım MSI olur. Vatan'ı beklemen gerekir.

Ayrıca sistemde bir eksik var. İşlemciyi dilersen i7-4790 yap. 4690K ile H81 soket O.C edilemez.

Sistem için alacağım anakart;
ya da;
Ancak şuanda elimde mevcut olarak 1150 pin H81M-Plus olduğu için bu anakartla sistemi kuruyorum. İlerleyen zamanda sisteme 4GBx4 olmak üzere 16 GB ram ve yukarıdaki anakartlı sistemi yapacağım. i5 4690K serisi mi yoksa i7 4690 mı karar verebilmiş değilim. 680TL verip acabalarla yaşamaktansa üzerine 300 TL ekleyip i7 4690K mı almak mantıklı sence? Ya da daha az bir miktar ekleyerek i7 4690 mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı