Asus HD 7950'ye overclock yapınca directx error hatası

zafer talha

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

• Windows 8.1 Pro X64
  • Asus M5A97 R2.0 anakart
  • AMD FX 8320 işlemci
  • Asus HD 7950 DCT2 V2 Ekran kart
  • Seagate 1 TB HDD
  • Xigmatek Asgard 382 600w kasa
  • 8 GB Gskill 1866 mhz soğutuculu ram

Sorunum şu. Ekran kartıma AMD catalyst üzerinden abartmadan hız aşırtma yapınca oyunlardan atıyor ve Directx Error hatası veriyor. Değerleri normal ayara getirince oyundan atma olmuyor. Sizce sebebi nedir ? Teşekkürler.

Oyunların kapanması grafik işlemcinin stabil çalışamamasından ötürüdür. Bu bilinçsiz hız aşırmadan olsa gerek.
Hızı belirli bir seviyeye kadar arttırabilirsiniz, belirli bir seviyeden sonra kart stabil çalışmamaya başlar.

Oyunların kapanması grafik işlemcinin stabil çalışamamasından ötürüdür. Bu bilinçsiz hız aşırmadan olsa gerek.
Hızı belirli bir seviyeye kadar arttırabilirsiniz, belirli bir seviyeden sonra kart stabil çalışmamaya başlar.

Mesela benim ekran kartımın hız arttırım limiti 900'den 1100'e kadar çıkma imkanı veriyor. Diğer değerde ise 1250'den 1475'e kadar. Ben 950'ye 1300 yaptığımda bile,yine directx error hatası veriyor. Daha az arttırsamda yine aynı. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler

Hız aşırtma uygulamadan standart frekans değerlerinde herhangi bir sorun yaşıyor musunuz ?
Bu sorun belli başlı bir oyunda mı oluyor ? Yoksa tüm oyunlarda mı ?

Hız aşırtma uygulamadan standart frekans değerlerinde herhangi bir sorun yaşıyor musunuz ?
Bu sorun belli başlı bir oyunda mı oluyor ? Yoksa tüm oyunlarda mı ?

Hız aşırtma yapmadığım zaman herhangi bir sorun yok. Hız aşırtma yaptığımda tüm oyunlarında aynı hatayı alıyorum. Aynı ekran kartına sahip olan arkadaşım AMD cataliyst üzerinden hız aşırtma yaptığında böyle bir sorun olmadığını söyledi. Ancak anakartlarımız farklı,arkadaşımın ana kartı MSI benim ASUS M5A97 R2.0

Not : Geçen hafta sistemi ilk topladığımda Nvidia GTX650Tİ Boost ekran kartı almıştım,onda'da aynı sorun vardı. Değiştirip HD 7950 aldım yine aynı. Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun hız aşırma yapınca tüm oyunlarda yaşanıyor olması kartın stabil çalışmadığını kesinleştiriyor.

Arkadaşım şu işlemciye şu kadar voltaj verdi oldu, bende olmadı diyemezsin çünkü her işlemci aynı değildir.
Her işlemci birbirinden farklıdır. İşlemci kelimesi kafanı karıştırmasın, ekran kartındaki de işlemcidir, grafik işlemcisidir.

Yani her kart birbiri ile aynı frekans hızlarında çalışmayabilir.
Siz, kartın stabil kaldığı en son frekans değerine kadar çıkabilirsiniz.

Öncelikle kartı standart ayarına geri getiriniz, sonra ufaktan ufaktan MHZ değerlerini yükseltip test etmelisiniz.
Mesela 5. ufak yükseltmeden sonra oyunlarda stabilite sağlanamamaya başladı. Bir önceki frekans ayarına düşür.
Baktın ki stabilite sağlandı, oyunlarda sıkıntı olmuyor bırak kalsın.

Zaten stabilitenin bozulmasına neden olan 50-100 MHZ frekans hızı sana FPS bakımından pek bir şey katmıyor. Yani boş yere stabiliteyi bozuyorsun :D
Ekran kartına OC yapmak sandığın kadar yarar sağlamayacaktır sana. Bu yüzden kartı zorlamanın hiçbir manası yok.

Sorunun hız aşırma yapınca tüm oyunlarda yaşanıyor olması kartın stabil çalışmadığını kesinleştiriyor.

Arkadaşım şu işlemciye şu kadar voltaj verdi oldu, bende olmadı diyemezsin çünkü her işlemci aynı değildir.
Her işlemci birbirinden farklıdır. İşlemci kelimesi kafanı karıştırmasın, ekran kartındaki de işlemcidir, grafik işlemcisidir.

Yani her kart birbiri ile aynı frekans hızlarında çalışmayabilir.
Siz, kartın stabil kaldığı en son frekans değerine kadar çıkabilirsiniz.

Öncelikle kartı standart ayarına geri getiriniz, sonra ufaktan ufaktan MHZ değerlerini yükseltip test etmelisiniz.
Mesela 5. ufak yükseltmeden sonra oyunlarda stabilite sağlanamamaya başladı. Bir önceki frekans ayarına düşür.
Baktın ki stabilite sağlandı, oyunlarda sıkıntı olmuyor bırak kalsın.

Zaten stabilitenin bozulmasına neden olan 50-100 MHZ frekans hızı sana FPS bakımından pek bir şey katmıyor. Yani boş yere stabiliteyi bozuyorsun :D
Ekran kartına OC yapmak sandığın kadar yarar sağlamayacaktır sana. Bu yüzden kartı zorlamanın hiçbir manası yok.

Peki uyarınızı dikkate alıp hız aşırtma yapmayacağım. :)
Herkese çok teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı