ASUS Helios vs MSI MPG 500X

Cellat006

Hectopat
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Kullanılacak sistem bileşenleri aşağıdaki gibidir, sadece ekran kartı ROG STRIX O8G olarak değişmiştir;

1598376706900.png

500X çok güzel bir kasa, bayadır gözüm kayıyor ama havalandırmasından şüphe duyuyorum biraz, çünkü her yeri kapalı gibi. Bu fiyat bandında Corsair Obsidian 500D RGB SE veya biraz daha ucuz Thermaltake Commander G33 daha havadar olur gibime geliyor. Yine Corsair’in 680X, 570X gibi kasaları da görünüş itibariyle ferah kasalar.

@deMarc , @Hangottom
Hava sirkülasyonu anlamında şu an sanırım kullanılabilecek en iyi modellerden biri halihazırda kullandığım Mastercase Pro 5 modeli. Önü tamamen mesh panel bir kasa, fakat yan camının akrilik oluşu, dikey ekran kartı için aparata ihtiyaç duyması ve üst panelde 360 mm sıvı soğutma desteğinin bulunmamasından dolayı değiştirmeye karar verdim. Şu anda sıvı soğutma olarak Rog Strix LC 240 mm kullanıyorum ve işlemci stres testinde 89 dereceyi görüyor. Bu sistem Martta alındı,macunun eskimesi için erken bir zaman olduğunu düşünüyorum, bu yüzden sıvı soğutmada 360 mm ye geçeceğim ve uygun bir modele ihtiyacım var, olmuşken de her ihtiyacımı karşılamasını istiyorum. Beni bu modeller arasında korkutan durum anakartımın ARGB desteği aslında, anakartta 1 adet bağlantı var ve sayfasında yazana göre 120 adet led desteği var, kasanın önündeki aydınlatmalar, sıvı soğutucunun fan ve pompa aydınlatmaları, birde üzerine MSİ olursa fanların aydınlatmaları derken anakarta zarar verir miyim diye korkuyorum.
@alihanvardertyok

Olmuşken her ihtiyacımı karşılamasını ve içindeki parçaların tam manasıyla hakkını verecek,bir bütünlük sağlayacak bir kasa olmasını istiyorum, belirttiğin fiyat bandında orta ayar bir çok kasa var ama ya 140 mm fan desteği yetersiz, ya dikey ekran kartı desteği, hep bir yerlerinde eksik var.

@deMarc , @Hangottom
Hava sirkülasyonu anlamında şu an sanırım kullanılabilecek en iyi modellerden biri halihazırda kullandığım Mastercase Pro 5 modeli. Önü tamamen mesh panel bir kasa, fakat yan camının akrilik oluşu, dikey ekran kartı için aparata ihtiyaç duyması ve üst panelde 360 mm sıvı soğutma desteğinin bulunmamasından dolayı değiştirmeye karar verdim. Şu anda sıvı soğutma olarak Rog Strix LC 240 mm kullanıyorum ve işlemci stres testinde 89 dereceyi görüyor. Bu sistem Martta alındı,macunun eskimesi için erken bir zaman olduğunu düşünüyorum, bu yüzden sıvı soğutmada 360 mm ye geçeceğim ve uygun bir modele ihtiyacım var, olmuşken de her ihtiyacımı karşılamasını istiyorum. Beni bu modeller arasında korkutan durum anakartımın ARGB desteği aslında, anakartta 1 adet bağlantı var ve sayfasında yazana göre 120 adet led desteği var, kasanın önündeki aydınlatmalar, sıvı soğutucunun fan ve pompa aydınlatmaları, birde üzerine MSİ olursa fanların aydınlatmaları derken anakarta zarar verir miyim diye korkuyorum.
@alihanvardertyok

Olmuşken her ihtiyacımı karşılamasını ve içindeki parçaların tam manasıyla hakkını verecek,bir bütünlük sağlayacak bir kasa olmasını istiyorum, belirttiğin fiyat bandında orta ayar bir çok kasa var ama ya 140 mm fan desteği yetersiz, ya dikey ekran kartı desteği, hep bir yerlerinde eksik var.

Tabi siz daha iyi bilirsiniz. Ama görüntüleri dışında bu kadar bir miktar etmediklerini düşünüyorum. Fikrim o yönde.

O bütçelere çıkabiliyorsan kendini kanıtlamış marka model alacaksın.

H500M ilk incelediğim kasalardan biriydi bütçeyi oluşturduğumda açıkçası ama o kasada psu cover kapağında yer alan kablo boşluğu hoşuma gitmedi, birde açıkçası H500 ün çok farklı varyasyonları var ve bu beni düşündürüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı