ASUS K55VJ Ekran kartı problemi

Katılım
22 Ağustos 2014
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhabalar win 8.1 kullanıyorum ekran kartımda nedenini bilmediğim birkaç hata var. Bunları anlatabildiğim en iyi şekilde anlatamaya çalışıcağım. Sürücümde son sürüm ve güncel. Laptop kullanıyorum ASUS K55VJ.

Pes 2015 bilirsiniz,ekran kartlarını görmez. Bunun için nvidia denetim masasından 3D ayarları yaparsınız ekran kartını gösterirsiniz yada grafik işlemciyle çalıştırırsınız.2012'den beri PES oynarım ve hep bu şekilde hatayı çözerim ama bu sefer bunları yapsam da nedense uygulama bir türlü ekran kartımı görmüyor, onboard olan ekran kartından oynuyor oyunu bazen mavi ekran hatası alıyorum. İsterseniz "Minidump" klasörünü de arşivleyip atabilirim.
Bazen oyun oynarken oyun biranda donuyor ve kalıyor öylece, mecburen alt tab yapıyorum "uygulamanın grafik işlemciye erişimi engellendi" hatasını alıyorum kapatsamda sürekli belirip duruyor çare olarak yeniden başlatıyorum bilgisayarımı.
Normalde hiç kasmadan oynayabildiğim oyunları ekran kartımla açamıyorum. Bazen de kendi kendine Nvidia denetim masasına girerken kapat hatası veriyor.

Denediğim yollar:

  • Format atmayı denedim.
  • Son formattan önce ekran kartını aygıt yöneticisinden kaldır demiştim daha sonra garip garip hatalar ortaya çıktı.
  • Onboard ekran kartını güncelledim,sorun çözülmedi eski olmayan ama güzel çalışan bir sürümle tekrar çalıştırmayı denedim gene olmadı.
  • Driver yeniledim,temiz kurulum yaparak baştan yükledim.
  • Bilgisayarı açıp tozunu aldım.
  • Windows update yaptım.
  • Güvenli modda d3d11.dll 'nin güncel olanını değiştirdim.
  • Direcxt sürümü güncelledim,silip kaldırdım vs.
  • Yardımcı programlardan bilgisayarı temizledim.

Bilgisayar çok önceden darbe almıştı 4-5 kere ama hiç sorun vermemişti. Yakın zamandada darbe almadı kendi kendine oluşan bi sorun oldu bu.

Kafayı yemek üzereyim, yardımcılarını bekliyorum. Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Güncel,sorun devam etmekte.

Güncel ++
 
@ramazan efe aynı sorunu bende alıyorum bende son zamanlarda pc yi açtığım zaman kapanıyor zaten k55vj ekran kartlarında problemler var pc yi mesela sabahları açıyorum 6-7 kere kapanıyor ve en sonunda açılıyor
bende ekran kartını söktümdüzeldi
sana tavsiyem ekran kartını sök öyle çalıştır fan son devirinde dönecektir ama bilgine
çünkü ekran kartını çıkardığın zaman onu görmeyince sebepsiz yere fan hızlı gönüyor iyi günler
 

Geri
Yukarı