Çözüldü ASUS laptop ekranı göz kırpıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fevzidurmayan

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
asus tuf a15 r5 7535hs rtx4050 24gb ram
Meslek
Öğrenci
Ramazan ayında gecenin bir yarısı ekran kendiliğinden problem yarattı. Sağ olsun bir arkadaş ile gecenin ikisinde driver kurduk sildik falan ama aylardır hiçbir türlü düzelmedi. 17 günlük yasak başlamadan önce aceleyle fan temizliği ve macun değişimi için tamirciye götürmüştüm, adam termal silikonları yanmış demişti. Acaba aşırı sıcak çalışmasından dolayı bilgisayar zarar görmüş olabilir mi? (Temizletmeden önce normal kullanımda bile 100 dereceleri görüyordu.)

Biraz zaman geçtikten sonra aynı bilgisayarcıya götürdüğümüzde adam ovvv dermişçesine bir takım hallere büründü ve "Eğer paneli bozulduysa bu parçanın sadece internetteki fiyatı bile 750-800 TL." dedi ve bu da ürünün kendi fiyatı olduğu için bize ortalama 850 TL'lik masraf çıkıyordu. Panelinde bir sıkıntı yoksa kablolarında bir sıkıntı olabilir dedi.

Benim ekranımın çerçevesi önceden yeğenim sayesinde falan küçücük bir şekilde çatladı fakat onunla alakası olacağını sanmıyorum. Bir de şu olay var:
Ekranı en ileriye ittirince bu problem bir nebze olsa da düzeliyor.
Ayrıca sabah ve gündüz vakitlerinde ekran görülemeyecek kadar sıkıntılı. (Şu an bir problem yok mesela.) Ama akşam yayın falan izliyorum, yok denecek kadar az oluyor bu durum.

Sizce bu durum neden olabilir? Panelin bozulması durumunda bunları yaşamam olası bir şey mi?

Aşağıya yaşadıklarımı bir nebze de olsa anlamanız ve iyi bir yorum yapabilmeniz için 2 tane video bırakıyorum. İlk video akşam, ikinci video gündüz saatlerinde çekilmiştir.
(Foruma video yüklenmediğini unutmuşum o yüzden başka bir siteye yükledim.)

Son düzenleme:
Çözüm

Tahminimce panel de bir sorun olsa bir kısımdan görüntü yarım ya da tam gider ancak panellik bir sorun gibi durmuyor. Görüntü kablolarını ele alırsak temassızlık ya da Flex'in kopuk kısmı varsa değer değmez durumda olmasından kaynaklı da olabilir.
Beni düşündüren ise şu oldu. Ekran birbirine giriyor. Yani bu ekran kartı ile de alakalı olabilir. HDMI'ya da VGA ile görüntüyü monitör veya televizyona aktarma şansınız var mı? Bu şekilde sorunun nereden olduğunu daha net anlayabiliriz.
H Hocam bende Asus kullanıyorum kablolar soldan gidiyor genellikle.

HDMI kablosu ile TV'ye bağlayınca bir sıkıntı olmuyor. Bir ara birkaç oyun oynadım gına geldiği için, o zaman pc ekranını devre dışı bırakıp sadece TV ekranı üzerinden oynuyordum. Bu arada sistemde harici bir ekran kartı yok.
Ekranı yukarı kaldırırken mi?
Evet.
Flex'in kopuk kısmı varsa değer değmez durumda olmasından kaynaklı da olabilir
Burayı anlamadım biraz daha açarmısınız?

Fiyatını bilmiyorum modele markaya göre değişkenlik gösterir büyük ihtimal.

Tamam teşekkür ederim peki kaç TL tutar merak ediyorum?

Ayrıca ekran genelde açılırken çıt diye ses geliyor. @Sissu
H
Hocam bende ASUS kullanıyorum kablolar soldan gidiyor genellikle.

Evet doğrudur hocam bilemiyorum onu. Açıp bakmak gerek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir fikir oluştursun diye nejdat abinin videosunu bırakıyorum buraya. Bu arada nejdat abiye abone olmayı unutmayın

O zaman ekran kartı chip'inde problem yok hocam. %80 kablolarda sıkıntı.

Flex kablosunun ne tür kablo olduğunu anlamak için internette aratıp bir bakın somut olarak canlansın gözünüzde. Bu kablolar ekranı aç kapa yaparken zamanla ezilip kırılabilir. Flex'in diğer ucu ise normal kablodur soketlidir.
@tetrahidrokannabinol da dediği gibi soket dahil olmak üzere tüm kablolarda olabilir sorun. Bilgisayarın modeli nedir sizin için bakayım isterseniz. Çok pahalı olmadığı için eğer elinizden biraz bu tarz işler geliyorsa, rahatça değiştirebilirsiniz.

Nejdat abi adamdır ya. Severek izliyorum takip ediyorum vallahi. Eski yeni sistem demeden adam her şeyi çözmeye çalışıyor yapıyor da. Adam gibi adam .

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Aslında kablo işi benim gibi birine göre şuan anlamlı gelmeye başladı. Mesela her sabah kalkıyorum ekran görünmeyecek düzeyde oluyordu fakat bugün ekranı en ileriye ittirdim şeytan kulağına kurşun etkisi şuan hala devam ediyor.

Kablolara baktım öyle pek fazla bir şey değilmiş 20-30 TL. 20'de bilgisayarcı alsa 50'ye olur bu iş eğer sıkıntı bu ise.

Bilgisayarın modeli Asus X540MA.

Bilgisayarcı tanıdık ise dediğiniz gibi o fiyatlara çözülür iş. Ancak ben şu zamana kadar tüm tanıdığım bilgisayarcılardan kazık yedim daha adam gibi adamına rastlamadım, sözüm meclisten dışarı. O yüzden yaklaşık 2-3 senedir her işimi kendim görüyorum. Güvenmiyorum yaptıkları işçiliklere ve verdikleri fiyatlara. Buradan işini layıkıyla yapan arkadaşları sözümün dışında tutuyorum. Nerede oturuyorsunuz yakınsak yardımcı olabilirim size.

Antalya'da yaşıyorum saolun fakat abim okulun bitsin sonra ben tanıdığım bir arkadaşıma götüreceğim o yapsın dedi.

Umarım sağ olun sizde içimi rahatlattınız bir nebze olsa da.

Rica ederim ne demek . Ekran Chip'i TV'den sorunsuz görüntü aldığınız için sağlam, panelde de kısmı ve sürekli görüntü kaybı olmadığı için büyük ihtimalle kablo. Panel arızalarında genelde görüntü mesela bir bölgede renk kaybı ya da komple siyah olarak gözükür. Olumlu düşünün her zaman ki işlerinize olumsuz düşünceler engel olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…