Ramazan ayında gecenin bir yarısı ekran kendiliğinden problem yarattı. Sağ olsun bir arkadaş ile gecenin ikisinde driver kurduk sildik falan ama aylardır hiçbir türlü düzelmedi. 17 günlük yasak başlamadan önce aceleyle fan temizliği ve macun değişimi için tamirciye götürmüştüm, adam termal silikonları yanmış demişti. Acaba aşırı sıcak çalışmasından dolayı bilgisayar zarar görmüş olabilir mi? (Temizletmeden önce normal kullanımda bile 100 dereceleri görüyordu.)
Biraz zaman geçtikten sonra aynı bilgisayarcıya götürdüğümüzde adam ovvv dermişçesine bir takım hallere büründü ve "Eğer paneli bozulduysa bu parçanın sadece internetteki fiyatı bile 750-800 TL." dedi ve bu da ürünün kendi fiyatı olduğu için bize ortalama 850 TL'lik masraf çıkıyordu. Panelinde bir sıkıntı yoksa kablolarında bir sıkıntı olabilir dedi.
Benim ekranımın çerçevesi önceden yeğenim sayesinde falan küçücük bir şekilde çatladı fakat onunla alakası olacağını sanmıyorum. Bir de şu olay var:
Ekranı en ileriye ittirince bu problem bir nebze olsa da düzeliyor.
Ayrıca sabah ve gündüz vakitlerinde ekran görülemeyecek kadar sıkıntılı. (Şu an bir problem yok mesela.) Ama akşam yayın falan izliyorum, yok denecek kadar az oluyor bu durum.
Sizce bu durum neden olabilir? Panelin bozulması durumunda bunları yaşamam olası bir şey mi?
Aşağıya yaşadıklarımı bir nebze de olsa anlamanız ve iyi bir yorum yapabilmeniz için 2 tane video bırakıyorum. İlk video akşam, ikinci video gündüz saatlerinde çekilmiştir.
(Foruma video yüklenmediğini unutmuşum o yüzden başka bir siteye yükledim.)
Watch "MyVideo_1" on Streamable.
streamable.com
Watch "MyVideo_2" on Streamable.
streamable.com