ASUS laptoplarda kronik sorun var mı?

Witcher 3: Minimum 6 GB VRAM önerilen 8 GB VRAM.

Dying Light 2: Minimum 4 GB VRAM önerilen 6 GB VRAM.

RDR 2: Minimum 4 GB VRAM önerilen 6 GB VRAM.

Muhtemelen VRAM kaynaklı. Geldiğinde test yaparsanız biz de öğrenmiş oluruz :D. Belirli bir şey söyleyemeyiz fakat VRAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum şahsen.

Bu arada hayırlı olsun.

Dying Light oynamadığım için bir yorum yapamayacağım ama dediğim gibi bu bilgisayarla oynadığım çoğu oyunu yazdım.

Hocam bu dediğiniz olay MUX Switch olmadığı için de olabilir mi? Sonuçta Intel UHD Graphics'in ne kadar kötü olduğunu hepimiz biliyoruz...

Hocam dediğiniz olsa FPS düşmesi yemezdim hep FPS düşük olurdu.

Witcher 3: Minimum 6 GB VRAM önerilen 8 GB VRAM.

Dying Light 2: Minimum 4 GB VRAM önerilen 6 GB VRAM.

RDR 2: Minimum 4 GB VRAM önerilen 6 GB VRAM.

Muhtemelen VRAM kaynaklı. Geldiğinde test yaparsanız biz de öğrenmiş oluruz :D. Belirli bir şey söyleyemeyiz fakat VRAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum şahsen.

Bu arada hayırlı olsun.

Sağ olun hocam ama RDR 2 ve diyng light 2 VRAM önerilen VRAM yetiyor.
3060M = 6 GB VRAM.

Hocam dediğiniz olsa FPS düşmesi yemezdim hep FPS düşük olurdu.

Sağ olun hocam ama RDR 2 ve diyng light 2 VRAM önerilen VRAM yetiyor.
3060M = 6 GB VRAM.

Biliyorum hocam. Fakat VRAM miktarınıza göre VRAM kullanıyor aynı zamanda. Mesela 4 GB VRAM üzerinde 2 GB VRAM kullanan oyun 6 GB VRAM'de 3 GB VRAM kullanır 8 GB VRAM'de 4. yani ben böyle olduğunu düşünüyorum tabii test etmeden tanı koymak imkansız.

Biliyorum hocam. Fakat VRAM miktarınıza göre VRAM kullanıyor aynı zamanda. Mesela 4 GB VRAM üzerinde 2 GB VRAM kullanan oyun 6 GB VRAM'de 3 GB VRAM kullanır 8 GB VRAM'de 4. yani ben böyle olduğunu düşünüyorum tabii test etmeden tanı koymak imkansız.

Peki hocam test ettiğimde bu konuya sizi etiketleyip atacağım.
Bir de VRAM'den kaynaklı ise sorunu çözmenin bir yolu var mı?

Son düzenleme:
Sağ olun.

VRAM kaynaklı ise RAM devreye giriyor otomatik fakat pek bir işe yaramıyor çünkü GDDR ile DDR arasında milyarlarca kat fark var. Tek çözüm yolu daha yüksek VRAM'e sahip bir ekran kartlı laptopa geçmek.

Hocam arkadaşımla It Takes Two oynuyoruz onda 3050 4VRAM'li kart var fakat bende oluyor onda olmuyor.

Bence de ona gelen model sıkıntılı hocam. Yenisi gelince çözülecektir problem fikrimce.

İnşallah düzelir hocam.

Çok çok nadiren FPS düşmesi yaşadım o da 1 ayda 1 ya da bilemedin 2-3 keredir, yani 1 ay genelinde akıcı oynatıyor Valorant oyununda. Rainbow Six Extraction oyununda Full ayarlarda yine akıcı oynatıyor. (DLSS açık.) Apex Legends de keza aynı şekilde. Forza Horizon 5'te. Dikkatimi çeken tek FPS düşmesi sorunu CoD Warzone'da oldu hocam.

Hocam burada dediğiniz Warzone'daki sorun ne kadar sıklıkta oluyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı