ASUS Laptopu bakır blok için servise göndermeli miyim?

sinanaltinari

Decapat
Katılım
27 Nisan 2020
Mesajlar
189
F15 FX506LU model laptopum sağ olsun çilem bitmiyor. 1 ay önce termal pad koymak için yeni uyguladığım macunu da değiştirirken bakır blokta bir ezik oluştu (fotoğraf 1). Sonrasında herhangi bir sıcaklık artışı yaşamamıştım ekran kartı 85'te ThrottleStop yaşatıyordu hala işlemci de 95-80 arası oynuyordu o da ThrottleStop yapıyordu ezikten sonra fark olmadı yani. Geçtiğimiz günlerde cihaza sıvı metal uyguladım ekran kartı tam yükte aynı oyunlarda 77 dereceye kadar indi ama işlemci daha beter oldu sanki blok oturmuyor gibi yerine boruda yamukluk var gibiydi. Ben de oturmuyor gibi olduğu için korkup akmasın diye Cooler Master Cryofuze macunu uyguladım ekran kartı 83'e kadar indi ama işlemci aynı arkadaş soğumuyor (TG Kryonaut vardı üstünde ondan daha başarılı bir macun). Undervolt kilidini açtım -125 yapıyorum 75-80 civarı dolanıp birden 95 görüp throttle yapıyor. Kasanın altındaki altıgen kısımları deldim fan filtresiyle tozlanmasını engelledim [(foto 2-3) (tavsiye ederim)] ekran kartı 80-81 oynuyor cihazı masadan kaldırıp havada tuttuğum zaman 75 dereceye kadar iniyor. Ama işlemci undervolta rağmen aynı sorunları yaşatıyor birden fırlayarak. Bakır blok AliExpress'te 1300TL civarına satılıyor çıkma mıdır? Güvenemedim servis bu bloğu orijinaliyle değiştirebilir mi garanti dışında? Veya ASUS servisine güvenmeyip onu mu sipariş etmeliyim? ASUS servisi blok değiştirip termal macun olarak dandik bir şey sürüp beni tekrar uğraştırtabilir mi? Genel olarak yaşadığım soruna ve ASUS servisi hakkındaki sorularıma yanıtlarınızı bekliyorum.


Foto 1
20220910_195141.jpg


Foto 2-3
20221007_163243.jpg 20221007_163250.jpg
 
Geçmiş olsun. Muhtemelen eziklikten dolayı ısı iyi iletilmiyor.

Sağolun umarım geçer. İlk ezildiğinden beri aynı düzeyde eziklik bir delinme kaçak olmamış ezilme bu kadar etkili olabilir mi? Bakır boruya elimi değdiremiyorum sıcaklığından yükteyken. Servise mi göndermeliyim değişim için yoksa AliExpress'ten mi almalıyım sizce?
 
Laptopların ısınmasını istemiyorsanız zaten masada kullanmamanız gerekli. Zaten ısınma sorunu olan bir modelde alttan hava akışını kapatacak şekilde kullanıyorsunuz ne bekliyordunuz ki? Boşu boşuna aksiyona girmişsiniz kendi kendinize o kadar macundur, sıvı metaldir uğraşarak. Onun yerine bir stand alsaydınız sorununuz çözülebilirdi.
 
Laptopların ısınmasını istemiyorsanız zaten masada kullanmamanız gerekli. Zaten ısınma sorunu olan bir modelde alttan hava akışını kapatacak şekilde kullanıyorsunuz ne bekliyordunuz ki? Boşu boşuna aksiyona girmişsiniz kendi kendinize o kadar macundur, sıvı metaldir uğraşarak. Onun yerine bir stant alsaydınız sorununuz çözülebilirdi.

Stant almayı düşünüyorum evet ama bakırda bir sorun varsa o ezikten dolayı onu da gidermek istiyorum. Bakır konusu hakkında öneriniz nedir servise göndermek mi AliExpress'ten almak mı?
 

Geri
Yukarı