ASUS M5A78L-M LX v2 BIOS Kurtarma

OAGCA44

Megapat
Daha fazla  
Bugün ASUS M5A78L-M LX v2 anakartımda BIOS update yaparken Windows BIOS flash kullanarak son sürüme flashlamaya çalıştım fakat hata verdi. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ekran (anakarttanda ekrankartındanda görüntü alamıyorum), klavye ve mouse vs tepki vermedi (Fanlar çalışıyor anakarta güç gidiyor). Anakartın kullanma kılavuzundaki talimatlara göre ASUS CrashFree 3 deneyerek düzeltmeye çalıştım fakat tüm adımları gösterilen şekilde yapmama rağmen bir düzelme olmadı. Şu anda ekran kartımı, RAM'lerimi, harddiski söktüm o şekilde deniyorum ama nafile tepki vermiyor acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum veya sorun başka bir şeyde mi?

Bu arada USB'den kurmaya çalıştığım BIOS dosyası (.ROM) formatında iniyor. ASUS'un sitesinden onunla bir alakası olabilir mi bilmiyorum. Bir de dosya adını program ile değiştiremedim direk ad değiştirmeyle kılavuzdaki gibi değiştirdim..

Sistem özelliklerim:
  • Win 10 Pro 64 Bit
  • DDR3 2 x 4 GB RAM
  • AMD Fx 6100
  • ASUS M5A78L-M LX v2
  • ASUS 1050 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
USB bellekteki BIOS doyasının ismi bu şekilde olsun: M78LMLX2.ROM

USB bellek FAT32 formatında olsun ve içinde BIOS dosyası dışında bir şey olmasın.
  • Bilgisayarı açın.
  • İçinde BIOS dosyası olan USB belleği USB portuna takın.
  • Bu adımda kurtarma işleminin başlaması gerek. İşlem tamamlanana kadar bilgisayarı kapatmayın.
  • İşlem bittikten sonra bilgisayarı kapatın ve açıldığında BIOS'a girip ayarları sıfırlayın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı