ASUS M5A78L-M LX3 4 pin güç girişi yandı

• Konuyu başlatan Touh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.096

Touh

Hectopat
Daha fazla  
Anakartımın 4 pin CPU girişinin üst taraftaki 2 karesi simsiyah oldu. Bilgisayarı daha bu olaydan sonra hiç çalıştırmadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim.

Anakart: ASUS M5A78L-M LX3.

Anakartımın 4 pin CPU girişinin üst taraftaki 2 karesi simsiyah oldu. Bilgisayarı daha bu olaydan sonra hiç çalıştırmadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim.

Anakart: ASUS M5A78L-M LX3.
Durduk yeremi yoksa herhangi bir aksiyona girdinizimi kartla?
Çok bir bilgim yok bu konu hakkında ama PSU unun kalitesizliğinden olabilir mi daha öncelerden bilgisayarınız durduk yere reset falan atıyor muydu ?

Çok bir bilgim yok bu konu hakkında ama PSU unun kalitesizliğinden olabilir mi daha öncelerden bilgisayarınız durduk yere reset falan atıyor muydu?

Bu PC ofiste kullanılıyordu. Her zamanki gibi kullanırken bir anda böyle bir olay oldu. Herhangi bir OC beya PC'nin zorlanması gibi bir durum söz konusu değil.
Çok bir bilgim yok bu konu hakkında ama PSU unun kalitesizliğinden olabilir mi daha öncelerden bilgisayarınız durduk yere reset falan atıyor muydu ?
Bende psu nun kaliyesinden şüphe ettim hadron marka psu ancak başka forumlarda da baktığımda hep asus mark anakartların bu gibi durumlarla karşı karşıya kaldığını gördüm.
Tamiri bir anakart fiyatı olur yenisini almaya bak derim.

Sıfırı satılsa direk alacağım ancak eski bir kart olduğu için 2.el fiyatları bile pahalı olmasından değil en az 5 senelik olmasından dolayı o parayı vermeyi mantıklı bulmuyorum.

Bu PC ofiste kullanılıyordu. Her zamanki gibi kullanırken bir anda böyle bir olay oldu. Herhangi bir OC beya PC'nin zorlanması gibi bir durum söz konusu değil.
Nedeni bence PSU kaynaklı gibi

Bende psu nun kaliyesinden şüphe ettim hadron marka psu ancak başka forumlarda da baktığımda hep asus mark anakartların bu gibi durumlarla karşı karşıya kaldığını gördüm.

Sıfırı satılsa direk alacağım ancak eski bir kart olduğu için 2.el fiyatları bile pahalı olmasından değil en az 5 senelik olmasından dolayı o parayı vermeyi mantıklı bulmuyorum.

Asus M5A78L-M LX3 AMD 760G 1866 MHz DDR3 Soket AM3+ mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri benimde anakartım sıkıntılıydı asus-m5a78l-m-lx v2 modeliydi sıkıntılı olan sonra bunu buldum 4-5 gün falan oldu geleli kesinlikle gözün kapalı alabilirsin çok güzel sarmışlar anakartı çok kalın bir havalı poşetle adamlar arıyorlar kargonuz nerde diye ve sürekli soru soruyorlar çok ilgililer alıcak olursan söyliyim dedim bios sürümüde güncel geldi bana 1401.
Geçen gün voltaj dalgalanmasına gidiyordu yepyeni anakartta anti-surge tetiklenidide pcyi kapattı xD

El yatkınlığı varsa, o soket bulunur. Lehimlersen fıstık gibi olur.

Ama bu sorunun sebebi olmalı. Acaba anakartta başka bir hasar bırakmış olabilir mi?
Bugün bir bilgisayarcı ile konuştum geti
El yatkınlığı varsa, o soket bulunur. Lehimlersen fıstık gibi olur.

Ama bu sorunun sebebi olmalı. Acaba anakartta başka bir hasar bırakmış olabilir mi?

Bugün bir bilgisayarcı ile konuştum. Getir bakalım dedi. Mosfeti değiştirelim olmazsa başka bir anakart temin ederiz dedi. Yardımlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı