Asus M5A97, FX 8350 ve GTX 760 tabanlı sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

carlos

Hectopat
Makaleler
1
Selamlar bu hafta sonu alacağım sistem için yardımlarınızı bekliyorum;

700 W 80 Plus Master Kasa

Şimdi arkadaşlar alacağım sistem bu kafama takılanlar şunlar:

1 :Kasa iyi midir işlemci fanı ve ekran kartı sığar mı?

2: Anakartı sizin tavsiyelerinizle seçtim iyi midir ve ilerde 2 ekran kartı ve ram taksam soket var mı?

3: İşlemci fanını tavsiye eder misiniz?

4: herkes diyecek ki eminim ekran kartını Asus yap. Asus yapayım yapmasına da Asus'da mhz değerleri Zotac'a göre çok düşük 100 mhz oynuyor.

5: Şimdi bunu da söyleyeceksiniz : işlemciyi 8320 veya 6300 yap diye ama ileriye dönük sistem yapıyorum 6300 bir yerden sonra yetmez bana 8320 olabilir bu konuda tavsiye verin. 8350 ile 8320 arasında fazla fark var mı?

6: SSD'de yazma okuma hızı ne olmalı bu tercihim yeterlimi fazla mı ?

7: Bu sistem overclok yapmaya uygun mudur ?

8: Ekran kartına uygun hangi çözünürlükte ekran alayım? (1920x1080)

Sorularım bu kadar bütçe oynamadan ilave edilecek bir donanım var mı eksik bir şey var mı ve yazdıkların tavsiyeleri nedenleriyle yazarsanız sevinirim ama şu işlemci ve Asus mu Zotac mı konusuna bir açıklık getirelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeni söyle baştan toplayalım. Ekran kartı eskidi artık, işlemci fazla kaçmış, güç kaynağı yok vs.
Bu arada konu başlığı ve konu içeriğindeki Türkçe'yi düzeltirsen sevinirim.

Buyur kardeşim.

TOPLAM : 2.021,94 TL
KDV (%18) : 363,95
NAKİT / HAVALE (TL) : 2.385,89 TL
[TBODY] [/TBODY]

Dostum benim tercihim olan gtx 760 mhz değeri 1111 sendeki gtx 770 1046 bu bi sorun değil mi ?
RAM corsair iyi bi marka bence ve amd 6300 ilerde yetmeyebilir hem stok fanı yetersiz kalır.
Western digital iyi değil mi ve ssd siz oyun sistemi olur mu recep baltaş videolarında ssd siz oyun pc'si olmaz diyor.

SSD'siz oyun sistemi olmaz diye bir şey yok. SSD sadece oyunun açılış hızına, bölümler arası geçiş hızına vs. yardım eder. FPS'ye katkısı yoktur. Bu açıdan alınması zorunlu bir bileşen değil.
Senin önceliğin ekran kartı olmalı ki GTX 770, 760'dan üstün bir karttır.
HDD konusunda Western Digital'ın Black versiyonunu almadığın sürece diğer markalarla arasında bir fark göremezsin.

SSD'siz oyun sistemi olmaz diye bir şey yok. SSD sadece oyunun açılış hızına, bölümler arası geçiş hızına vs. yardım eder. FPS'ye katkısı yoktur. Bu açıdan alınması zorunlu bir bileşen değil.
Senin önceliğin ekran kartı olmalı ki GTX 770, 760'dan üstün bir karttır.
HDD konusunda Western Digital'ın Black versiyonunu almadığın sürece diğer markalarla arasında bir fark göremezsin.
Peki amd 6300 düşük değil mi 3- yıl sonra felan yetmez bana onun yerine 8320 tercih eder misin ?

Dostum oyunlarda önceliğin ekran kartı olmalı, işlemci değil. Eğer işlemciyi fx 8320 yaparsan, ekran kartından kısmak zorunda kalırsın. Zaten FX6300 gayet performanslı bir işlemci. 8320 de alsan i7 4770k da alsan bir noktada yetmeyecek, illa ki değiştireceksin bir gün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı