Asus M5A97-LE Sistem ekran donması ve Overclock Failed Hatası

Technocan

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2014
Mesajlar
174
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı açıyorum. Uzun bir yazı olacak bütün detayları anlatıcam. Alakası olabilecek her şeyi yapıcam. Bilgisayarı açarken monitörün ışığı yanıp sönüyor bir süre sonra kendi kendine düzeliyor. Monitör 6-7 senelik eski olması problemin sebebi olabilir. Asıl problem bilgisayar açılıyor problem yok bakıyorum ekran kartı, işlemci RAM vs tanınmış sıkıntıdan yok herşey yolunda. Oyunumu açıyorum oynamaya başlıyorum belirsiz bir süre aralığından sonra ekran donuyor ya da mavi yeşil renklerin birbirine girmiş bir görüntü çıkıyor. O şekilde kalıyor. Bir kez 1 uzun 2 kısa bep sesi çıkardı tekrar yaşamadım. Ve yine 1 kez açarken overclock failed dedi. Overclock yapmama rağmen. Şüphelendiğim nokta küçük bir elektrik kaçağı olabilir mi?
Sistemim Asus M5A97 Le anakart
Powercolor r9 270x
Gskill 4GB
Seagate 1TB
AMD fx 6300
 
Son düzenleme:
Selam, kesin bir çözüm olmamakla beraber istersen şu konuya bir göz gezdir:

ROG STRIX X99 - Boot / Windows 10 yanıt vermeme sorunu

Bunun dışında önerebileceklerim, PSU dan güç kablosunu sök, bilgisayarın açma kapama tuşuna bir kaç kez uzun uzun basarak içeride kalan elektriği tamamen boşalt. İçerideki kabloları kontrol et. Bir de pc ni başka bir prize bağlamayı dene.
 
Teşekkürler denicem ve şu aralar kitlenme yok ama ekran yine yanıp söndükten sonra geliyor. İlginç.

Sistemin oyunu oynarken sıcaklıkları takip ettim. İşlemci 62 ekran kartı 60 varmamıştı daha ki sistem kendini resetledi yine. Gözlemleri Aida64 ten yaptım. Bios güncellemesi ve ekran kartı sürücüsünün de güncellemesini yaptım. Sorun devam ediyor. Sorunun ekran kartı ya da anakarttan problemli olduğunu düşünüyorum. Hangisinde sorun var anlamamın bir yolu var mı ?

Cevap veren olmasada bilgilendirme için yazıyorum. Monitörün ışığının yanıp sönmesi kararıp gelmesi vs. kasayla alakalı değilmiş monitörü tamir ettirdim. Ama oyunlarda aniden donma oluyor bunun kasanın içinden olduğunu düşünüyorum. Monitör yanıp sönme sorunu yaşayan olursa bir tamirciye götürsün halledecektir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı