ASUS M5A97 R2.0 RAM kullanımı ve görmeme sorunu

Halikarnas

Hectopat
Yer
Nilüfer/BURSA
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıldır çektiğim bi sıkıntı var artık tak ettirdi. Sıkıntıyı baştan anlatıyorum. Ortalama her 6 ayda bir, bilgisayarımı açtıktan sonra bir hatayla karşılaşıyorum. Hata şu; ekrana görüntü gelmiyor ve anakart üzerinde DRAM ışığı yanıyor. Kimi zaman 1 kere reset attığımda kimi zaman 10,20,50 kere reset attığımda bilgisayar bir hata vererek açılıyor. BIOS ekranına yönlendiriyor ordan da işletim sistemini başlatarak bilgisayarımı açabiliyorum. Ben bu sorunu şöyle çözdüm. BIOS güncelleyerek. Hatta anakartıma uzun bir süredir güncelleme gelmediği için sürekli aynı sürümle güncelliyordum(2501 sürüm). Dün yaklaşık 6 ay geçti sorunu son yaşamamdan ve yine açarken tekledi bilgisayar ilk resette açıldı. Hemen girdim BIOS güncellememi indirdim (2601 gelmiş bu arada) güncelledim sorunu çözdüm. Fakat bu sefer şöyle bir sorunla karşılaştım. 4x2 Total 8 GB olan RAM boyutum BIOS'ta 4GB olarak görünüyor. Bilgisayarı açıp özellikler kısmından baktığımda ise 'Yüklü RAM 8GB Kullanılabilir RAM 3.90 GB olarak görünüyor. Şimdi bir problem mi var, benim atladığım bir kısım mı var, yoksa arızalı bir bileşenim mi var (anakart ram vs.) yardımlarınızı bekliyorum. Konu biraz uzun oldu farkındayım özür diliyorum fakat tak etti artık çünkü bundan önceki ilk bilgisayarım acemice aldığım bakkal bilgisayarı exper di aklınıza gelmeyecek sorunlar yaşattı şimdi arkadaş tavsiyesiyle ve az da olsa kendi kazandığım deneyimlerle böyle bir kasa topladım ve bunda da bu tarz olaylar yaşamak canımı sıkıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Anakart:ASUS M5A97 R2.0
RAM :Corsair Vengeance 4GB x 2 Total 8GB

DM7QEy.png
XvPaYO.png

Arkadaşlar RAM problemini çözdüm. Samsung 840 EVO SSD yazılımında Rapid mod var. Daha yüksek performans için RAM kullanıyor. Ama 2 tane RAM'ın birini direk kendine alacağını tahmin etmemiştim ki öyle yapıyormuş. Ama bu DRAM sorununa hala kesin ve kalıcı bir çözüm bulmuş değilim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı