ASUS M5A99X EVO r2.0 CPU LED ışığı yanıyor

abdulbaki88

Hectopat
Katılım
29 Nisan 2017
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sorunum başlıkta yazdığı gibi. Bilgisayarı açmak için düğmeye bastığımda işlemci fanı yüksek bir hızla çalışmaya başlayıp CPU LED denen ışık sürekli yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor fakat bendeki bu sorun daha değişik. Birkaç kez bilgisayarın elektriğini kesip tekrar verdiğim zaman bazen bu sorun çözülüyor, bilgisayar açılıp "Overclocking failed!" yyarısı veriyor. BIOS'a gidip geri çıktığım zaman bilgisayarı gayet normal bir şekilde kullanabiliyorum fakat ne zaman bir elektrik kesintisi olursa veya evde sigorta atıp bilgisayarımın elektriği kesilirse bu sorunu tekrar yaşıyorum. Geçen gün çamaşır makinesı yüzünden sigortalar atmış ve haliyle bilgisayarımın elektriği yine kesilmiş ve şu an ne yaptıysam çalıştıramadım. Bu sorunun sebebi ne olabilir?
 
Hocam, sistem zarar görmüş olabilir. Fişten çekip açma tuşuna basın bırakın. Birkaç kez tekrarlayın. Daha sonra takıp deneyin.
 
BIOS'unuzu sıfırlamayı dener misiniz? Sonucu bildirmeyi unutmayın lütfen. :)

 
Hocam CMOS deneyin, ama bu işlemi yaparken dikka et güç kablosunu çıkartman lazım

 
BIOS'unuzu sıfırlamayı dener misiniz? Sonucu bildirmeyi unutmayın lütfen. :)


BIOS pilini çıkarttım taktım değişen yok hocam.
 
Selamlar aynı anakart bende de var. Ben 1708.rom amodifiye yaptım M.2 SSD'leri PCI kartla görmüştü. Yaklaşık 2 yıl bu şekilde kullandım. Taki Windows10 21H21 esd versiyonunu USB yazıp kurmaya çalışıncaya dek. Sonuç M.2 SSD görmüyor artık CPU fanı deli gibi dönüyor Power'den aşırı sıcak hava gelir oldu. Bu arada sisteme SATA HDD taktım bilginize. Akşam kapattım sabah açtığımda CPU LED sürekli yanar oldu ve sistem acılmadı. Devreleri tek tek kontrol ettim arıza yok lakın açmıyor. Bugün bir Rus sitesinde kuzey köprusunde arıza olduğunu söyleyen bir yazı görün gördüm. Hemen işe başladım. Onarımından sonra güzelce temizledim sonuç mükemmel artık M.2 SSD mi dahi görebiliyorum BIOS'unda.
Not işi bilmiyorsanız anakarta dokunmayın. Saygılarımla.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yaklaşık 2 yıl gecmiş aradan lakin ben M5A99x evo anakartı sattım. dedim bu modeldir diye lakin aldığım M5A99FX pro r2.0 anakartda aynı sorunsallı çıktı kafayı taktım bu model anakartlara uzun zaman gecti soonunda kendimce bir sonuca vardım. Bu tip anakartların bios chipleri dandik yani en ucuzu onu başka bir 8mb chiple değiştim içinde M.2 modlu biosu attım. Önce çalışmadı sonra mem test yaptım 2 saat yandı söndü yandı söndü makieyi kapattım. az bekledim sonra power dedim makine çalıştı. bu zamana kadar boşuna kuzey köprüsü ile uğraşmışım
yararlı olması dileğiyle saygılarımı sunarım

Bu BIOS pili çıkartma işlemini bilgisayarda güç varken mi yoksa yokken mi yapacağız?
güç yokken

güç yokken yap sonra power açma tuşunada bas ki elektrik tamamen boşalsın.abdulbaki88
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı