RX 7700 XT sistem 2K çözünürlükte drop yapıyor

Schwagos

Decipat
RAM
16x1 GB 5200MHz Cl40
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN580 1 TB
Ekran kartı
RX 7700 XT
Anakart
B650M S2H
İşlemci
Ryzen 5 7600
Arkadaşlar birkaç hafta önce 2K monitör aldım ve aldığımdan beri çoğu oyunda drop sorunu yaşıyorum, ekran kartımın ve islemcimin 2K'da rahat oynatması gerekirken bazı 2D oyunlarda bile drop yiyorum. Sizce neden olabilir? Isı problemi de yok. Detaylı bir şekilde anlatayım: Dictators no peace countryballs diye bir oyun oynuyorum ve oyun çok minik yani drop girmesi imkansız ama kamerayı çevirirken 2-3 saniyede bir drop yiyorum. Uncharted 4 2K Ultra 100 FPS oynarken bir anda dropla 70'lere düşebiliyor. Valorant'ta da sorun var lobideyken mağazaya tıklıyorum mesela donuyor 3-4 saniye sonra giriyor ayarlardan bir şeyler ayarlayıp ESC'ye basıyorum 4-5 saniye sonra çıkıyor ve FPS stabil değil 350-700 arası gidip geliyor 2K orta ayarlarda. Nadiren drop da giriyor. Sizce bunun sorumlusu RAM mi?

Son düzenleme:
Hocam M2 SSD'lerinizi de kontrol edebilirsiniz. Buna benzer bende de sorunlar vardı. Sorunum M2 SSD'den dolayıymış. Bunun harici net bir şey diyemem.

@Schwagos, hocam benim de 4. ayında sorunlarım olmaya başladı. Düşük ihtimalde olsa olabiliyor. Sağlık göstergesinin de gerçekliğini sorgulamaya başladım bu aralar. Arkadaşım %0 sağlıkta 4 yıldır kullanıyor. Ben de %96 sağlıkta SSD yazma hızları, Iops değerleri öldü.

@Schwagos, hocam benim de 4. ayında sorunlarım olmaya başladı. Düşük ihtimalde olsa olabiliyor. Sağlık göstergesinin de gerçekliğini sorgulamaya başladım bu aralar. Arkadaşım %0 sağlıkta 4 yıldır kullanıyor. Ben de %96 sağlıkta SSD yazma hızları, IOPS değerleri öldü.

Hocam peki sorunun RAM de olması yüzde kaç sonuçta tek kanal ve bu sisteme göre hızı ve CL az.

DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Bazen yazılımsal çakışmalar olabilliyor.

Evet hocam çok yakın bir zamanda temiz kurulum da yapmıştım. Ya böyle çok fena bir drop yok ama giriyor ve siniri bozuyor.

İle RAM'lerini bir test edin eğer sorun yoksa başka yöntemlere bakarız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı