Asus Maximus Gene Vlll CPU Isınması ve Yanan LED'ler

Ronin4ever

Kilopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Arkadaşlar merhaba.
Evvelsi gün Windows 10 Pro'ya gelen son guncellemeyi kurduğum anda fanların aniden son hızda dönmeye başlamasıyla şüphelenip ASUS all suite 3'ü açtım ve CPU sıcaklığının 88 derece olduğunu gördüm. Kurulum bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatınca "CPU temperature error, press F1" yazıyordu F1'e basıp BIOS'u defaulta çektim ve CPU fan Speed'i ignore olarak ayarlayıp kaydedip çıktım. Bilgisayari yeniden açtığımda gene aynı uyarıyı verince kapatıp, işlemcinin termal macununu yeniledim ve biraz bekleyip yeniden açtım, bilgisayar normal bir şekilde açıldı ama fanlar son hızda dönmeye devam ediyordu. Ardından işlemci sıcaklığına baktığımda gene 88 derece olduğunu gördüm. Sonra tüm açılış programlarını kapatıp masaüstünde anlık sıcaklık degerlerini ve görev yoneticisini açtım. Sıcaklık 60 dereceye iniyor en az ve CPU kullanımı %3 ila %4. Anakartın üzerindeki CPU_LED (kırmızı) ve BOOT_DEVICE_LED (turuncu) ışıklar yanıyor. BIOS sürümüm güncel ve Windows 10 crackli değil, orijinal. Konu hakkında fikri olanlardan yardım rica ediyorum, ilk defa böyle bir şey başıma geldi.

• Anakart= ASUS Maximus gene VIII
  • İşlemci= i7 6700K
  • RAM= HyperX Fury 2X8 16 GB 2666 MHz
  • Ekran kartı= MSI GTX980 Ti
  • Soğutma= Corsair H100I Hydro
  • PSU= Corsair CX750M

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı