Asus Maximus VI Formula vs MSI Z87-GD65 Gaming

Gayet güzel bir karttır Asus Formula, fakat Asus olmasından dolayı pahalıdır,kalite hiçbir zaman bedavaya satılmaz çünkü. Kendimde kullanırım bizzat, yalnız oyun için kullanacaksanız hiç gerek yok ya da fazladan saçacak paranız yoksa. Kendim kullanmama rağmen tavsiye etmiyorum.

Çok iyi bir kart eleştirilere falan takılma, yok parasını haketmiyor falan geçecekler o işleri de, tekrar söylüyorum oyun oynayacaksan tak bir gd45 orta seviye gitsin yada dayanıklı istiyorsan Grypon(asus). Bütçe önemli cebinde paran varsa 500 de verirsin 1000 de verirsin anakarta. Birçok arkadaş bu forumda lise tayfası. Hayali sistemlerinde ancak 2000-3000 bütçe var, düşün bu bütçe bile hayali onlar için.

Dolayısıyla kafaları sadece oyuna çalıştığı içinde bu bütçenin 1000 tl sini anakart al dermi adam sana? Hemen yatır ekran kartına parayı:) Kafa oyunda çünkü ve bütçede, sistemide hayali. Dostum sana tavsiyemi unutma, oyun oynayacaksan çok aşırı fazla ve gereksiz kaçar sana bu kart. Ama yinede kendin bilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gene'yi ve ROG serilerini demiştim. 802 11.ac'li sadece Formula ve Extreme serisi. Ayrıca mikroATX anakartlar daha küçük olduğu için soğuması ATX'ler gibi değil.

600 liralık kart işimi görecektir ancak ekstra parçalar(802.11ac destekli wifi pcı-e adaptörü) ile tekrar yüksek fiyata çıkacaktır.

Sorum şu; Kaliteli, gerçekten dayanıklı ,çok uzun süre stabil ,soğutması iyi,sentetik testlerle şişirilmemiş kullanıcı memnuniyeti iyi olan genel olarak 5-10 sana arkama bakmadan gidebileceğim gerçekten parasını sonuna kadar hakeden bir anakart istiyorum.
Genel olarak; Asus ve MSI var kullananlardan. MSI fiyat konusunda daha iyi ASUS'tan ,özellikle overclock 'ta daha çok tercih ediliyor bilmiyorum fiyatından olabilir. Ya hepsi bi arada özellik olarak da iyi olan ASUS Maximus VI Formula ya da MSI G65 ya da MSI Z87 MPower Max alıp üstüne 802 11. ac'li wifi pcı-e adaptörü alacağım.

802 11. ac'li wifi pcı-e adaptöründe ısrar etmemin sebebi bi sorun olmadığı sürece uzun yıllar sisteme dokunmayacağım en son versiyonu olsun belki birkaç seneye fiber optik iyice yaygınlaşırsa ona daha uyumlu olur :)
Bahsettiğin WIFI ana kartlar arasından en ucuz Z87-Pro'da mevcut ancak ses kartı pek iyi değil ROG ile kıyaslarsak. (Mpower ile aynı.) Ancak bahsettiğin Wireless LAN MPower'da mevcut.

CPU Güç Dizaynı MPower'da 16 Faz'mış. Gözün kapalı onu alabilirsin. Çok daha iyi OC imkanı sağlar işlemci için. Hatta Max modelini tercih et 20 Faz. Fiyat farkı da azmış. Yani F/P olarak çok daha iyi bir ana kart. Wireless, Bluetooth yani her şey mevcut. (Asus ROG Mobo: 8 Faz)

BURADAN diğer marka ana kartlar dahil karşılaştırma tablosuna bakabilirsin.

Son düzenleme:
Harici ses kartı alacağım zaten(Creative Sound Blaster Z).
Wifi 108.11ac'li ROG Serisi yerine MSI Z87 GD65 Gaming yanında 802.11ac destekli ASUS N66U Wifi PCI-e adaptörü alabilirim,Türkiyeye gelir mi bilmiyorum MSI Z87 MPower Max AC gelse onu da alabilirim.

Dediğim gibi 5-10 sene stabil çalışsın ,Performans ve dayanıklılıkta hakkını versin öncelikle. Bu dediklerimi ROG serisi yerine MSI GD65 ve MPower'da verebilir değil mi?

Aynı Şekilde ASUS Grypon Üstüne 108.11ac destekli ASUS N66U wifi adaptörü de ekleyebilirim.

Harici ses kartı alacağım zaten(Creative Sound Blaster Z).
Wifi 108.11ac'li ROG Serisi yerine MSI Z87 GD65 Gaming yanında 802.11ac destekli ASUS N66U Wifi PCI-e adaptörü alabilirim,Türkiyeye gelir mi bilmiyorum MSI Z87 MPower Max AC gelse onu da alabilirim.

Dediğim gibi 5-10 sene stabil çalışsın ,Performans ve dayanıklılıkta hakkını versin öncelikle. Bu dediklerimi ROG serisi yerine MSI GD65 ve MPower'da verebilir değil mi?

Aynı Şekilde ASUS Grypon Üstüne 108.11ac destekli ASUS N66U wifi adaptörü de ekleyebilirim.
MPower Max işini fazlasıyla görür ve beklentini karşılar. Ses haricinde her şeyiyle mükemmel bir ana kart. Zaten harici ses kartı alacağına göre seçimin bu yönde olacak gibi. Ayrıca %30 indirim ile 638 TL. Yine de ifade edeyim ATX ana kart mATX'e oranla daha dengeli OC konusunda. Gryphon zaten tercih etmezdim Z87-G45 dururken.

evet Mpower Max yakın zamanda 108.11 ac'li Mpower Max AC olacak gibi. Z87 chipset Anakart maceram önce ASUS Z87 Pro,sonra ASUS Z87 Sabertooth ,Sonra ASUS Maximus VI Formula oldu ancak MSI anakartları overclock'da daha çok tercih ediliyor. Overclock serili ana kartlar Özellikle MSI MPower ve MSI Xpower serileri doğası gereği daha dayanıklı, daha stabil ve daha performanslı olmak zorunda Gaming serilerine göre.

ASUS'daki ROG serilerinde hepsi içinde olan en alınabilir serisi Formula olmuştur. Son aşamada acaba MPower serisi mi yoksa Formula serisi mi daha dayanıklı ,daha iyi performans ve stabil olur dedim ama şimdilik Mpower Max daha yakın gözüküyor. Her iki anakartta birçok forumda tavsiye ve editör seçimi oluyor. Mpower MAX ile Formulanın sonunda kim galip gelecek,şimdilik MPower MAX önde :) .

evet Mpower Max yakın zamanda 108.11 ac'li Mpower Max AC olacak gibi. Z87 chipset Anakart maceram önce ASUS Z87 Pro,sonra ASUS Z87 Sabertooth ,Sonra ASUS Maximus VI Formula oldu ancak MSI anakartları overclock'da daha çok tercih ediliyor. Overclock serili ana kartlar Özellikle MSI MPower ve MSI Xpower serileri doğası gereği daha dayanıklı, daha stabil ve daha performanslı olmak zorunda Gaming serilerine göre.

ASUS'daki ROG serilerinde hepsi içinde olan en alınabilir serisi Formula olmuştur. Son aşamada acaba MPower serisi mi yoksa Formula serisi mi daha dayanıklı ,daha iyi performans ve stabil olur dedim ama şimdilik Mpower Max daha yakın gözüküyor. Her iki anakartta birçok forumda tavsiye ve editör seçimi oluyor. Mpower MAX ile Formulanın sonunda kim galip gelecek,şimdilik MPower MAX önde :) .

image024.png

KAYNAK

BURADAN z87 bütün ana kart tablosunu inceleyebilirsin.
BURADAN z87 Asus ana kart tablosunu inceleyebilirsin.

Msi GD65=Asus ROG Hero
Msi MPower Max=Asus ROG Formula
Msi XPower=Asus ROG Extreme

Asus ROG 6 Formula ile Msi Mpower Max arasında 270 TL fiyat farkı var ve işlemci için OC yapacak olanlar günlük kullanımda daha rahat etmek istiyorsa 20 Fazlı Msi'i tercih etmeleri daha yerinde olur.

Bu arada sana yardım edebildiysem ne mutlu. ;)

Son düzenleme:
Kesinlikle msi xpower almalısın boşver diğerlerini emin ol 0 zarar edersin.
Aç bak donanımhaberleri 4770k yı stabil 4.6 ghz de çalıştıramıyor arkadaşlar çünkü asus anakartlar 8 faz ile 60A güç verirken msi xpower 32 faz ile aynı gücü veriyor.birde hani işine yarar mı bilmiyorum ilerde 2. Kartı eklemek istersen sisteme asus da dual x8 alırken msi xpower da dual x16 alırsın

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı