Merhaba, size kullanmış olduğum mouse için Penta ile tamir deneyimimi paylaşmak istiyorum. Mouse'um ASUS Gladius III Wireless modeli, Gaming.gen.tr üzerinden satın almıştım ve gayet memnun olduğum bir mouse. Son birkaç haftadır scroll sorunu yaşıyordum, yani tekerleği yukarı veya aşağı kaydırdığımda sayfalar belirsiz, kararsız bir şekilde kayıyordu, bu her mouseun kaderi sanırım. İlk başta çok rahatsız etmiyordu, çok fazla sorun yaşatmıyordu ancak ilerleyen günlerde artık sayfaları kaydıramıyordum doğru düzgün. Garantisi olduğu aklıma geldi ve nasıl garantiye yollayacağımı araştırmaya başladım. İlk başta Gaming.gen'e yazdım ve onlarda ürünün garantisinin Penta'ya ait olduğu için onlarla iletişime geçmem gerektiğini söylediler. Whatsapp üzerinden Penta'ya yazdım ve bana ürünü göndermem için yapmam gerekenleri yazdılar. Ürünün kutusunda Penta'ya ait bir etiket olması gerekiyormuş. Eğer etiket yoksa ürünün faturasının kesinlikle bulunması gerekiyor. Eğer kutuda etiket varsa faturaya gerek yokmuş ancak ben faturasını ilk gün kutunun içine koymuştum o yüzden o haliyle direkt olarak gönderdim. Bir de arıza notu yazmak gerekiyor, detaylı olarak arızayı belirtmeniz gerek. Ardından notu da içine koyarak bana verdikleri kargo kodu ile Yurtiçi kargoyla ürünü gönderdim. Ürünü Salı akşamı kargoya verdim ve Perşembe günü ellerine ulaştığına dair mesaj gönderdiler. Mesajda bir kod gönderdiler ve bu kod sayesinde Penta'nın destek sitesinden ürünün seri numarasını ve gönderdikleri kodu yazarak ürünün ne durumda olduğunu takip edebiliyorsunuz. Hiç beklemediğim bir şekilde ertesi gün yani Cuma günü kontrol ettiğimde ürünün onarımını yapmışlar ve durumda "gönderildi / penta sağlam" yazıyordu yani çoktan kargoya vermişlerdi. Tekrar Whatsapp üzerinden iletişime geçerek durumun ne anlama geldiğini sordum ve onlarda ürünün onarıldığını ve kargoya verildiğini söyleyip bana kargo takip numarasını gönderdiler. Bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim. Ve Cumartesi günü kargo elime ulaştı. Ürünü test ettim ve ürünü değiştirmeden sorunu çözmüşlerdi. Tek beğenmediğim tarafı, kutuyu hiçbir şeye sarmamışlardı sanırım ürünün zaten bir kutusu olduğu için ancak bir şeye sarsalarmıştı daha iyiydi, çünkü ben kargolarken baloncuğa sarmıştım. Böyle ürünlerin kutusuna çok değer veririm. Ve bir şikayet ettiğim nokta da, kutuya zarar gelmiş olması. Kutu normal sürgülü kutulardan değil yandan mıknatısla açılıp kapanan bir kutu ve nasıl başardılarsa kutunun üst kenar kısmını yırtmışlar. Onun dışında bir sorun yaşamadım. Genel olarak tamir sürecinden memnun kaldım.
Son düzenleyen: Moderatör: