Çözüldü ASUS N53SN (Sandy Bridge) UEFI Desteği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

efesekmen

Hectopat
Bildiğim kadarı ile sandy bridge serisi işlemciler UEFI desteklemiyor. Ancak sistem bilgisine ve AIDA64'e baktığımda kurulu olan BIOS umum ami UEFI olduğunu görüyorum. Yaklaşık 2 gün sonra kargodan gelecek olan Samsung 860 Evo SSD'ye sıfırdan işletim sistemi kurmak istiyorum. Sistemim kesin olarak UEFI destekliyor mu? Ona göre format USB'si hazırlayacağım. Yardımlar için teşekkürler.

Çözüm
Evet UEFI kurulum yapabilmeniz gerekiyor. İşletim sistemi UEFI gözüküyor ve BIOS ayarlarında da UEFI gözüküyor. Cevap verirken tereddütte kaldım, daha önce UEFI olmadığı da söylenmiş ama UEFI kurulum deneyin.

Teşekkürler SSD geldikten sonra kurulum yapıp geri dönüş yaparım.
Belki buradan da bir şey çıkartılabilir diye BIOS resmini atmak istedim pek anlamıyorum BIOS ayarlarından.
UEFI şekilde kurulumu yaptım ve şuanda işletim sistemi sorunsuz bir şekilde çalışmakta. öneri için teşekkürler.
sonuç olarak UEFI kurulum denendi ve düzgün bir şekilde kuruldu problem çözüldü.

Son düzenleme:
Merhaba benim de ASUS N53Sn SZ024V laptobum var. Bende BIOS sürümü yerinde UEFI yerine eski yazıyor. Sizce ben UEFI kurulumu yapabilir miyim? İşlemcim i7 2630QM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim de ASUS N53Sn SZ024V laptobum var. Bende BIOS sürümü yerinde UEFI yerine eski yazıyor. Sizce ben UEFI kurulumu yapabilir miyim? İşlemcim i7 2630QM.

BIOS'a bir göz atın benzer ayarlar var mı? Ürününüz arkadaşınki ile aynı ise yapabilmeniz gerekiyor.

Şuan işteyim akşam eve döndüğümde arkadaşın görsellerde gösterdiği ayarların aynısını bulabilirsem yapıp sizden tekrar yardım rica edicem. Şimdilik görüşmek üzere

Hocam biraz geç oldu ama bende arkadaştan farklı olarak bu sistem bilgisi kısmında eski yazıyor ama aida64 programında uefi yazıyor. Umarım bir fikriniz vardır bu konuda benim kafam çok karıştı

Dosya Ekleri

• 1574878162454.png
    39,3 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleme:
benim de kafam karışmıştı sonuç olarak UEFI denemeye karar verdim. Kurulum başarılı oldu. Bence senin de denemen gerekli. UEFI kurulumu dene başarılı olabilir.

Bendede aynı laptop var 4.fotoğraftaki son seçeneği mi seçmem lazım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…