Asus N550JV BIOS Boot Sorunu

• Konuyu başlatan kies
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 19.672
Öncelikle olması gereken 560 değil. O rakamların diskin formatsız performansı olduğu karınca yazısı ile yazar, firmanın sitesine girip dikkatle bakarsanız...

Format atarken bootloader kaydını silmişisiniz. Büyük ihtimalle de UEFI kullanıyorsunuz ama bir yerlerde bir işey yanlış olmuş. Her neyse, servislik bir durum yok.

Yapmanız gereken:
  1. SSD'yi HDD'nin yerine takmak, SATA portuna yani.
  2. HDD Caddy ile HDD'yi optik sürücü yuvasına takın ve optik sürücüyü emekli edin.
  3. Buradan Windows 8.1 indirin ve USB belleğe yazın: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
  4. Son olarak da SSD'ye UEFI kurulum yapın: FreeDOS İşletim Sistemini UEFI Windows 8.1 ile Değiştirin » Technopat (Eğer buradaki sürüm ile "UEFI: USB bellek" seçeneği çıkmazsa Windows 8.1 Update 1 yerine sadece Windows 8.1 sürümünü edinin. Linkteki 8.1 Update 1.
En kötü, Secure Boot'u kapatın ve Legacy (CSM) moduna alın ayarı öyle kurun.
Recep abi ayni sorun bende de oldu dediklerinizi yaptim ancak benim bilgisayar in bisounda duzelme olmadi lutfen yardim edin

Sıkıntıyı resimlerle anlatsam daha iyi olacak galiba;
ilk 3 resim hiç değiştirmediğim genel ayarlar
4. resimdeki gibi secure mood disable iken 5. resimdeki gibi csm enable modda sorunsuz çalışıyor fakat tam tersi durumda biostan öteye geçemiyorum
6. resimdede launch efi diye bişey var ona tıklayınca error veriyor bişey olmuyor
7. resimde secure boot enable csm disable olduğu durum bilgisayar boot edecek bir şey görmüyor fakat bu durumda iken bile 2.resime bakarsanız dvdyi ve hddyi aslında görüyor ama bootable olarak değerlendirmiyor
Böyleyken böyle :) Bilgisayarı Free-DOS olarak almıştım bu arada. Hala bilgisayarımda UEFİ var mı çözemedim ama 4.nesil bir işlemciye sahip orta durumda bir notebooka sahibim yukarıda da adını belirttim (yasakmış pardon) ne yapabilirim secure boot enableyi kullanabilmek için
Eki Görüntüle 9081 Eki Görüntüle 9086 Eki Görüntüle 9087 Eki Görüntüle 9088 Eki Görüntüle 9089 Eki Görüntüle 9090 Eki Görüntüle 9091
Kies senin sorunun aynisi bendede oldu senin ve recep abinin dedigi herseyi yaptim ama ayni sekilde sorun devam ediyor.

Bende de N550 JV'de zaman zaman bios tuşuna basmama rağmen biosa girmeme, harddiski görmeme gibi şeyler yapıyordu. Bu sorun, Hackintosh kurmak için DVD slotuna ikinci bir hdd takmamla başladı. Sistemin ana diskini SSD ile değiştirip, 1TB olan diskini hackintosh yaptım. Bir gün açılan alet açılmaz oldu. Pilini çıkarıp takarak düzelttim. Bu çok kez oldu. Sonra bi gün temelli açılmadı. Sonunda servise götürdüm. Orada beklerken açılıverdi. Sonra 1Tb diski 512 bir diskle değiştirdim. Bu, bir sene sorunsuz gitti.
Bu kadar detaylı anlatmam şundan: aslen zaman zaman dusdururken açılmama hali vardı.
Bi ara clover arayüzünü beyaz yapmak isterken ne ettiysem, kendi haline birakınca Windows açılan sistem açılmaz oldu. Bootable hali gitti. Bende ilk diski hackintosh olan disk yaptım. Clover menüsünden seçince Windows da çalışır oldu.
Geçen ay Windowsu direk bootable yapayım diye bcd.exe yi kullanmaya çalıştım, beceremedim. Easybcd diye bir program buldum. Bunu denerken firmware e bir işlem yaptıran, hatırlamadığım bir komuta bastım. Sistem açılmaz oldu.
Basıyorsun. Backlight geliyor, sonra kapanıyor
öylece kalıyor. Ne windows ne bios açılmıyor.
Bu arada bir aydır bu halde. Arada 3 kere açıldı da. Ama biostan öteye geçemedikk. Hard diskleri çıkardım. Kabloları çıkardım. Gene tık yok. Boot işlemleri başlıyor ama eft parasının provizyona düşüp erişilememesi gibi, alet arafta kaldı. Bu sorun cok kişide var. Bios çipini bozduk herhalde dicem ama, arada açıldı da. Çok garip. Buna çözümü olan. Hdmi bağladım olmadı, DisplayPort olmadı.

Öncelikle olması gereken 560 değil. O rakamların diskin formatsız performansı olduğu karınca yazısı ile yazar, firmanın sitesine girip dikkatle bakarsanız...

Format atarken bootloader kaydını silmişisiniz. Büyük ihtimalle de UEFI kullanıyorsunuz ama bir yerlerde bir işey yanlış olmuş. Her neyse, servislik bir durum yok.

Yapmanız gereken:
  1. SSD'yi HDD'nin yerine takmak, SATA portuna yani.
  2. HDD Caddy ile HDD'yi optik sürücü yuvasına takın ve optik sürücüyü emekli edin.
  3. Buradan Windows 8.1 indirin ve USB belleğe yazın: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
  4. Son olarak da SSD'ye UEFI kurulum yapın: FreeDOS İşletim Sistemini UEFI Windows 8.1 ile Değiştirin » Technopat (Eğer buradaki sürüm ile "UEFI: USB bellek" seçeneği çıkmazsa Windows 8.1 Update 1 yerine sadece Windows 8.1 sürümünü edinin. Linkteki 8.1 Update 1.
En kötü, Secure Boot'u kapatın ve Legacy (CSM) moduna alın ayarı öyle kurun.
Sıkıntıyı resimlerle anlatsam daha iyi olacak galiba;
ilk 3 resim hiç değiştirmediğim genel ayarlar
4. resimdeki gibi secure mood disable iken 5. resimdeki gibi csm enable modda sorunsuz çalışıyor fakat tam tersi durumda biostan öteye geçemiyorum
6. resimdede launch efi diye bişey var ona tıklayınca error veriyor bişey olmuyor
7. resimde secure boot enable csm disable olduğu durum bilgisayar boot edecek bir şey görmüyor fakat bu durumda iken bile 2.resime bakarsanız dvdyi ve hddyi aslında görüyor ama bootable olarak değerlendirmiyor
Böyleyken böyle :) Bilgisayarı Free-DOS olarak almıştım bu arada. Hala bilgisayarımda UEFİ var mı çözemedim ama 4.nesil bir işlemciye sahip orta durumda bir notebooka sahibim yukarıda da adını belirttim (yasakmış pardon) ne yapabilirim secure boot enableyi kullanabilmek için
Eki Görüntüle 9081 Eki Görüntüle 9086 Eki Görüntüle 9087 Eki Görüntüle 9088 Eki Görüntüle 9089 Eki Görüntüle 9090 Eki Görüntüle 9091

Şu an aynı laptop elimde ve eski hdd yi söküp yerine WD 240GB SSD taktım bilgisayarı başlatınca direkt biosa giriyor,esc tuşu ile boot ettim hiç bir seçenek yok. Boot optionsa girdim ne dvd ne hdd görünmüyor. Advanced deki sata conf... ta ikiside görünüyor. Bilgisayar öylece kaldı ne yapmam gerek ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı