Asus N550JV Yosemite Kurulum ve Hatalar

Arkadaşlar kusra bakmayın çok fazla yogun çalışıyorum işimde bilişim olduğundan. :( Adım adım anlatıcam inşallah. Eğer yapanlar varsa onlarda paylaşsınlar.

Birde bu linkte. G750 Gaming serilerinin kurulumları konusulmuş fln yosemite içinde uygun hatta Nvidia ile Intel ide aynı anca kullanıyorlar galiba ben öyle anladım. Muhtemelen N550jv dede çalışır.

Bazı eksiklikler var . SSD olmasına rağmen yavaşlık ve takılmalar oluyor. Onun dışında iMesaj ve FaceTime kullanıcı girişi yapılamıyor ama çözümleri var nette. Ben şuan istediğim makineyi tam anlamıyla randımanlı kullanmak oda daha zaman var galiba.

Win8+Yosemite kullanıyorum ayrıca.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi bu kuruluma başlamadan önce HDD nizin GPT olması gerekiyor.

1- Öncelikte Biosta Yapmanız Gerekenler
"VT-d" Disabled Olack.
"Fast Boot" Disabled Olacak.

2- Daha sonra Apple HFS olarak Formatlanmış en az 40-50GB lık disk part ına ihtiyacınız var . Tabi Multiboot Yapacaksanız. Eger Sadece Mac kullanacaksanız Kurulum ekranında Disk Utility Kısmından Diskinizi Mac Os Journ olarak formatlamanız gerekecek.
Bu adımları anlatmayı geçiyorum Bu forumda var çünkü anlatımlar.

3- Öncelikle Youtube da bulunan bu videoyuz izleyerek adımadım kurulum diskinizi hazırlayın. (videonun altındaki bilgileri okuyun orda indirme linki var dosyaların. Clover link, Hackintosh Vietnam Tool

4- Kurulum bitirdikten sonra bu videoyu izleyerek sisteme yeni kext leri gömmeniz gerekiyor. Kext Link

Ancak ben bu şekilde kurdugumda niyedir bilemem sistem tam olarak çalışmadı ve Vietnam tool ile tekrardan bi kaç işlem yaptım ve config hazırladım. İndirme Linki

EFI => CLOVER linkten çıkan bu klasoru Harddiskinizde Bulunan EFI klasorunun içine atmanız gerekiyor . Haddsikinizdeki CLOVER klasorunu silip yaparsanız daha sağlıklı olur.

Ayrıca Linkten Çıkan EFI =>CLOVER=> Ketx klasorunun içindeki KEXT leri Kext Utility ile sisteme gömün. Tatatataaaaa Tertemiz Macbook Pro nuz hazır.

Multiboot için ise Biosa Girip Boot seçeneklerinden ADD BOOT yapıp ilk seçenekte Başlangıç ismi belirleyiip ikinci kısımda ise EFI Clover içinde bulunan Clover64.efi yi seçin ve en alttan Create Deyip boot seçeneğini oluşturun daha sonra ise Boot seçeneklerinden verdiğiniz isimli başlangıcı Windows un üstüne taşıyarak bios u kaydedin ve Artık Multiboot işlemi usb siz tamamdır. Dilerseniz Win açın Dilerseniz MacOsX.

Belki karışık gelebilir bazı işlemler ama korkmayın kurcalayın iyice ben iki haftadır yardırdıgımdan su gibi ezberledim. Ama bazı terimleri fln hala anlamıyorum mesela kernel patch var nasıl yapılıyor hala cozemedım. :) Ama bu anlattıklarımla ASUS N550JV yi ekran kartı aktif şekilde kullanabilecekseniz eğer çözdüğünüz bişeyler olursa konuda paylaşırsanız bizde uygulayalım.

Evet USA den geldi. AsusN550JV-DB71 modeli . Upgrade ettiğim parçalar ise 256gb Samsung 840Pro + içindeki 8gb sökülüp 1.35V lik 16gig lik Ballistix RAM + Intel AC7260 WiDi desteklei BT4.0 wifi kart.
 
@oguz657 kardeşim eline sağlık yanlız birşey merak ediyorum. hd4600 mü kullanıyorsun yoksa gt 750m mi ? bende 1 aydır sıkıldıkca ugrasıyorum fakat bir turlü kurulum bittikten sonra acılmama sorununu çözemedim :). merak ettiğim eğer nvidia ekran kartını çalıştıra bilirsen bizimle paylaşa bilirmisin. şimdi bende indiriyorum kurulum yapıcam. Birde wifi kartını değiştirdim demişin hangi modelle değiştirdiğini öğrene bilirmiyim bende asus n550jv-cn127h var bende değiştiricem duruma göre :D.
Teşekkürler.
 
Tabikide HD4600 çalışıyor GT750M çalışsa keşke amma yukarda G750 Gaming modelinde çalıştırmış aşşağlık herifler :)

Eğer anlattığım gibi yaparsanız videoları izlerseniz temiz ve canavar gibi başlamama sorunu olmayana bir kurulum olcak. Ben yardırdım siz yardırmayın gurun gitsin.

@Suleyman1903 ben kaçkere sildim kurdum haddi hesabı yok .. Birde ben diski hazırlarken bende bir Workstation var MACOSX Tam uyumlu :) önce onu çevirdim sonrasında N550JV mi :))))

Ayrıca Eksiklikler var tabi Performans tam değil bende SSD olmasına rağmen çatır çatır açılması gerekn ufacık programlar bile kitleyebiliyor makineyi o yuzden çözülmesi gereken çok şey var daha ama bende yeni yeni başladım. Bide boyle sıkıntılar çıkınca iş zorlaşıyor çok vakit kaybı oluyor. İnternette içerik ara fln forumları tektek gez ufffff :(
 
Önce düzgün bir kurulum gerçekleştirelimde el birliği ile inşallah bu işin altından kalarız :D. SSD lerde trim olayını yuklemek gerekiyor diye okumustum ona dikkat edilmesi gerekiyor. Trim olmadan tam verim alınmıyor deniyordu. Hatta technopat kurulum videosunun bir tanesinde geçiyor konusu. Ben şu download işlerini halledeyim birde uygun bir wifi kart bulmam lazım :D windowstan kökten kurtulcam inşallah :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kextleri utulity ile attıktan sonra açılış komutu olarak bir şey yazdın mı acaba @oguz657

Yada herhangi bir fake id felan girdin mi bi yere ? Mesela clover yada config.plist e ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı