Asus n56vz batarya sorunu hakkında

burakk__

Kilopat
Katılım
25 Kasım 2013
Mesajlar
95
Arkadaşlar bende asus n56vz-s4402h model laptop var. Eskiden şarj olurken %100 oldu mu şarj ışığı yeşil yanardı yani dolduğunu belli ederdi. Şimdi ise yeşil yandığında %95 şarj oldu gösteriyor. Acaba bataryada mı bir sorun var yoksa laptop da mı? Şimdiden teşekkürler. Konu yanlış yerdeyse özür dilerim.
 
Bende de Asus Eee Pc netbook var o da öyle. Asus'un özelliği. %94 e kadar kırmızı %94 den sonra Yeşil yanıyor. Ürünün kullanım kılavuzunda bu konudan bahsediliyor bakmanı tavsiye ederim.
Eğer şarjın %95 den fazla dolmuyorsa sorun bataryada olabilir.
 
Bataryanda hic bir sorun yok. Bataryanin surekli sarj olmasini engellemek icin %5 pay birakiliyor. Yani batarya ömrunu uzatan bir sey. Sarja takili ve %100 dolu bataryan var ve elektrikler kesildi. Geldiginde %96 ise tekrar sarj etmez. Batarya takili ama dolmuyor yazisini gorebilirsin. Bir limittir yani. 95'in altina dustugunde tekrar sarj etmeye baslar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı