Asus N56VZ DVD-Rom 'u SSD ile Değiştirmek

semihunaldi92

Hectopat
Katılım
20 Mart 2014
Mesajlar
39
Yer
Bahçelievler
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Bilgisayarım Asus N56VZ-S4016V Laptop.
Genel özellikleri;
Intel Core i7 - 3610QM 2.30GHz işlemci,

8GB Ram,
Yüklü işletim sistemi Windows 7 Home Premium SP1 64 Bit,
ST1000LM024 HN-M101MBB 1TB Harddisk
Intel HD Graphics 4000 Dahili Ekran Kartı,
NVIDIA GeForce GT 650M Harici Ekran Kartı,

ve asıl önemli olan Slimtype BD E DS6E2SH DVD-Rom var.

Benim yapmak istediğim eğer mümkün ise DVD-Rom'u aldığım günden beri hiç kullanmadığımdan dolayı onu çıkarıp yerine bir SSD takmak.

Böyle bir şey mümkün mü? SSD için gerekli Port DVD-Rom tarafında var mıdır?

Hangi SSD'yi almalıyım?
Takarken nasıl bir yol izlemeliyim?(mümkünse dış görünüşü koruyarak.)
 
Son düzenleme:
Son düzenleme:
AKASA AK-OA2SDE-BK N.Stor Notebook Slim IDE Optik Sürücü Yuvasıyla Uyumlu 2.5"SATA HDD « Online Alısveris&#39in Merkezi - Bir Alışverisden Daha Fazlası

Bunu alacaksın. En ucuz bunu buldum.

Bir de şurada senin modelde nasıl takacağın ile ilgili rehber var:
Optik sürücü yerine SSD takma(Videolu Anlatim)

Aparat bana pahalı geldi ama ben zamanında 40 tl'ye almıştım Çin'den gelmişti. Aliexpress, Ebay filan oralara bak istersen daha ucuza denk gelir.

Senin önerdiğin IDE arabirimi içindir ve arkadaşın işine yaramaz. Arkadaş SATA arabirimine sahip olanı alması gerekiyor.



Bu iki oldu. Daha da dikkatli olalım.
 
Senin önerdiğin IDE arabirimi içindir ve arkadaşın işine yaramaz. Arkadaş SATA arabirimine sahip olanı alması gerekiyor.



Bu iki oldu. Daha da dikkatli olalım.

Uyarı için teşekkürler aslında kontrol etmiştim ama gözümden kaçmış. Sanırım Akasa N.Stor Notebook SATA Optik Sürücü Yuvasına Uyumlu 2,5" SATA HDD Kutusu (AK-OA2SSA-BK) - Bilgisayar - Hepsiburada.com bu sefer ki doğrudur.

Ayrıca Laptop Sata Dvd Bolumune Sata Hdd Ssd Takma Aparati - Sanalpazar.com burada daha ucuza satanlar var.
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Araştırmaya devam edip sonucu buraya yazacağım. Belki takarken video da çekerim.

Ayrıca sizce dahili bulunan 1TB HDD yi DVD-Rom un oraya, Yeni alacağım SSD 'yi ise HDD'nin olması gereken yere taksam daha mı performanslı olur. Öyle yaparsam 1TB hdd den DVD-rom üzerinden boot etmeye sadece öncelik ayarlarını BIOStan değiştirerek devam edebilir miyim?

Son olarak da Asus N56vz nin dış görünüşünü bozmadan bunu nasıl yaparım? bahsettiğiniz linklerdeki hdd kutularının dış bölgesi çok dandik gözüküyor.
 
Bildiğim kadarıyla aparata ssd takılmıyor yani mevcut hdd kısmına takabilirsin en azından benimkine takılmıyordu ve ben şu an öyle kullanıyorum. SSD takılabilse bile tam performans alabilmek için normal hdd'nin yerine takın. HDD'yi de optik sürücünün olduğu yere takın. Benim ssd aparatı bu model değil ama ön kapağın kolaylıkla çıkabilmesi gerek. Standart oluyor sanırım normal optik sürücünün kapağını aparata takabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı