@barcala Hocam öncelikle attığınız SSD'ler güzel ama bir eksiğinden ötürü alınmaz bence. Çünkü DRAM yok. İşletim sistemi kurulduğunda çabuk yıpranıyorlar. DRAM olan bir SSD bakmalısınız. Mesela WD Blue, SanDisk Ultra 3D, Samsung 860 EVO gibi SSD'lere bakmalısınız.
DRAM çok işe yarayan bir özellik. Verileri geçici olarak orada depoladığı için ömrü uzun oluyor SSD'lerin. DRAM olmayanlar da ise veriler geçici olarak NAND üzerinde depolanıyor ve zaman geçtikçe performans düşmelerine sebep oluyor.
Giriş ve orta seviye SSD'lerde DRAM bulunmaz. Ve bunlara mümkünse işletim sistemi kurulmamalı. Yine de siz bilirsiniz. Kötü SSD'ler değil Apacer ve Patriot ama DRAM bulunmaması büyük bir eksi. 480 GB DRAM bulunmayan bir SSD yerine 240 veya 250 GB DRAM bulunan bir SSD almak daha iyi olur. Eğer kesenin ağzını açabilirseniz 500 GB 860 EVO'da alabilirsiniz. Uzun yıllar gider. Üzmez sizi.
Ayrıca HDD ile işlem yapmadığın sürece ses çıkarmaz. Benim HDD'de sesli çalışıyor lakin kızağa takınca onun üzerinden herhangi bir yazma ve okuma işlemi yapmazsam sesi çıkmıyor. SATA portuna takılı olunca haliyle ses yapıyor sürekli çalıştığı için. Alıp almamak size kalmış. DVD-ROM gereksiz bir yer olduğu için ben orayı kızak olarak değerlendirmiştim. Gerçi benim DVD-ROM değil BD-ROM'du ama.