Asus N56VZ James Donkery SSD Boot Sorunu

halidp

Hectopat
Merhaba. Asus N56VZ laptop HDD'den SSD'ye yükseltme yaptım. Windows 10 USB ile boot etmeye çalışıyorum fakat ekrana herhangi bir şey gelmiyor. Ekran kararıyor fakat PC kapanmıyor. Hiçbir ayarı değiştirmeden SSD'den tekrar HDD'ye geçtiğimde boot ekranı karşıma geliyor. Sorun ne olabilir.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stock HDD'yi çıkarıp SSD taktım boot olmadı daha sonra SSD'yi çıkarıp tekrar HDD taktım bu sefer oldu. Evet sata configuration ahci modda.

James donkey 480 GB. Hayır şuanda UEFI olarak boot edilmiş değil. Microsoft USB DVD Tool ile USB'ye yazdırdım. Daha önce Rufus ve Media Creation Tool ile de ayrı ayrı denedim hiçbirinde olmadı.

SSD bomboş. Harici disk aparatı ile bağladığımda tek bir partion var sadece, NTFS dosya formatlı.

Acaba SSD bozuk veya PC ile uyumsuz olabilir mi? SSD'yi taktıktan sonra hiç bir değişiklik yapmadan bilgisayarı açtığımda asus splash screen geliyor daha sonra ekran kararıyor ve hiç birşey olmuyor. Normalde boot device şeklinde bir mesaj çıkardı öyle birşey çıkmıyor.

Acaba SSD bozuk veya PC ile uyumsuz olabilir mi? SSD'yi taktıktan sonra hiç bir değişiklik yapmadan bilgisayarı açtığımda asus splash screen geliyor daha sonra ekran kararıyor ve hiç birşey olmuyor. Normalde boot device şeklinde bir mesaj çıkardı öyle birşey çıkmıyor.

Onu diyorum işte. BIOS ve Firmware güncellemesi yap. Sen ilk James Donkey mağdurusun :) Başladık bakalım :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı