Asus n56vz SSD kullanmak istiyorum

giacomotto

Hectopat
Daha fazla  
Bende asus un n56vz s4283h isimli modeli var. Özellikleri ise şöyle:
  • İşlemci: 3. nesil Intel Core i7-3630QM 2.4Ghz (Turbo Boost ile 3.4 GHz'e kadar), Intel Smart Cache 6 MB
  • Chipset: Intel HM76
  • Bellek: 16GB 1600MHZ DDR3, 16 GB (2 * 8GB)
  • Ekran Kartı: Nvidia GT650 4GB
  • Yazılım: Windows 8.1 64 Bit
  • Optik Sürücü : Blu-ray RW
Kendinden 1 tb depolama alanı var ve ayrıca toshibanın 1,5 tb lik harici hdd si de elimde bulunuyor. Bilgisayarda oyun, simülatör vs. programlar barındırmıyorum. Sadece müzik ve fotoğraf arşivim var, o da 300-350 gb civarında. İyi bir SSD almak istiyorum ancak şu an için bin tl lik 512 gb samsung ssd alacak durumda değilim. Daha önce harici hdd bozulmalarından çok çektiğim için düşük kapasiteli bir ssd almak da içime sinmiyor. Sizce 256 lık veya 128 lik bir ssd + harici hdd kullanmak bir sorun çıkarır mı? (İşletim sistemini ve önemli programları ssd ye kurup, depo için hdd) Ve önerebileceğiniz ssd ler nelerdir?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet mantıklı bir yol ama yanımda bir de optik sürücü taşımadan nasıl halledebilirim diye düşünmüştüm. Bilgisayarlarımız aynıymış, siz nasıl kullanıyorsunuz?

Ben daha takmadım SSD. Fiyatlar iyice düşünce bir tane almayı düşünüyorum. Optik sürücüyü çıkarıp aparat koymak yerine başka bir çare yok ne yazık ki. Zaten bilgisayarı aldığımdan beri bir sefer ya kullandım ya kullanmadım optik sürücüyü. Dediğiniz gibi bir tane taşınabilir bir şey alınabilir ama.

Peki 1 tblik ana hdd yi cikarip yerine 256 lik bir ssd taksam, hdd icin dedigim gibi toshibanin 1,5 tb tasinabilir hdd sini kullansam nasil olur? Pek mantikli olmaz herhalde.

Haklisiniz, peki SSD ler hakkinda bir oneride bulunabilir misiniz? Samsung'un SSD leri gayet iyi diye biliyorum, alternatif ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı