Montajı çok basit, optik disk yuvasını çıkaracaksın( bazı bilgisayarlarda farklı oluyor, laptopun modeline göre google amcaya sorarsak söyler elbet ^^) SSD'yi o aletin içine yerleştireceksin gayet basit bir şekilde sonra geri takacaksın. Birincil mi ikincil mi gibi ayarları BIOS'tan yapıp, aygıt yöneticisinden biçimlendirdin mi tamamdır. Uygun fiyatlı SSD önerim budur:
Bugün biraz daha inceledim. Aklıma takılan bir iki şey oldu. Bunlar SATA 3 platformunda. Asus almaktan vazgeçtim. MSI'ın GE60'ı fiyat olarak daha uygun:
Hem de Free-Dos olduğu için dediğiniz gibi almışken rahat bir şekilde kurulumu yapabilirim. Peki SSD'nin SATA 3 girişini laptop'ta nereye takacağım ? Optik sürücüyü çıkardığımız için onun bağlı olduğu yere mi takılacak ? O giriş SATA 3'mü ? Değilse performans düşüşü olamayacak mı ?
Evet onu gördüm. Her taraftan masraf çıkıyor bütçe uygun hale gelsin hele bir Ehliyet almayı düşünüyorum. 1 Eylül'de sınavı var. Bir an önce bir kursa gidip almam lazım. Yeni bir yasadan söz ediliyor. (2 yıl staj vs.)