Asus N56VZ ve N56VM

Montajı çok basit, optik disk yuvasını çıkaracaksın( bazı bilgisayarlarda farklı oluyor, laptopun modeline göre google amcaya sorarsak söyler elbet ^^) SSD'yi o aletin içine yerleştireceksin gayet basit bir şekilde sonra geri takacaksın. Birincil mi ikincil mi gibi ayarları BIOS'tan yapıp, aygıt yöneticisinden biçimlendirdin mi tamamdır. Uygun fiyatlı SSD önerim budur:

VATAN COMPUTER - OCZ - 120GB Agility 3 Serisi Sata 3.0 SSD (525MB Okuma/ 500MB Yazma) - Solid State Disk

İndirimle 300'ün altına geliyor. Laptopla beraber alırsan çok daha iyi olur, sistemi SSD'ye kurarsın.
 
Bu SSD işiyle bütçe çok aşılmış olacak. Para işlerini bir yoluna koyalım olmazsa SSD'yi sonra alırım.
 
Bugün biraz daha inceledim. Aklıma takılan bir iki şey oldu. Bunlar SATA 3 platformunda. Asus almaktan vazgeçtim. MSI'ın GE60'ı fiyat olarak daha uygun:

MSI - MSI 0NC-065XTR GE60 Core i5-3210M 6GB 750GB GT650M 2GB 15.6" Full HD FreeDos - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

Hem de Free-Dos olduğu için dediğiniz gibi almışken rahat bir şekilde kurulumu yapabilirim. Peki SSD'nin SATA 3 girişini laptop'ta nereye takacağım ? Optik sürücüyü çıkardığımız için onun bağlı olduğu yere mi takılacak ? O giriş SATA 3'mü ? Değilse performans düşüşü olamayacak mı ?
 
Evet onu gördüm. Her taraftan masraf çıkıyor bütçe uygun hale gelsin hele bir :) Ehliyet almayı düşünüyorum. 1 Eylül'de sınavı var. Bir an önce bir kursa gidip almam lazım. Yeni bir yasadan söz ediliyor. (2 yıl staj vs.)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı