Asus N750JK CPU Isınma Sorunu

Emirsrb

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhabalar. 1 sene önce almış olduğum laptopumda son 5 aydır ısınma sorunu yaşıyorum. Laptopum boştayken sıcaklık değerleri 70-80 derece arasında gidiyor. Oyunlarda 95 e çıktığı da olmuştu. Bu sorunu çözmek için servise gönderdim. Termal macun ve fanları temizleyin dedim servistekiler sadece format atıp ürünümü gönderdiler. Sonra bu sefer de elden gidip vereyim dedim termal macun ve fanları yenileyin dedim tekrardan servistekiler gene sadece format atıp geri verdiler. Asus'a mail de attım fakat cevap ta vermediler. Arkadaşlar ne yapmam gerek Asusu Tüketici Hakları Mahkemesi'ne verirsem haklı çıkar mıyım ?

ısınma sorunu.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aida64 ile sıcaklıkları ölçüp, görev yöneticisinden de( ölçüm zamanına ait) performans sekmesine ait ekran görüntüsünü atar mısın?
Güç profili neye ayarlı?
Sistemin sıcaklık sebepli kapanıyor mu?
BIOS ya da Asus yazılımı (varsa) ile soğutma profili sessiz modda olabilir mi?

Bende senin gibi ısınma sorunundan müzdariptim bende servise gönderdim termal macununu yenilesinler diye ama format atıp bana yollamışlar. Bende laptop'un içini açıp kendim değiştirdim sorun ortadan kalktı.

Aida64 ile sıcaklıkları ölçüp, görev yöneticisinden de( ölçüm zamanına ait) performans sekmesine ait ekran görüntüsünü atar mısın?
Güç profili neye ayarlı?
Sistemin sıcaklık sebepli kapanıyor mu?
BIOS ya da Asus yazılımı (varsa) ile soğutma profili sessiz modda olabilir mi?
Buyrun hocam.
ısınma sorunu.jpg

Laptobum boştayken 70-80 derece demiştin. Yukarıdaki görsellerde durum farklı?
Cevapların da tamamını vermemişsin.
hocam 70-80 derece yüksek performanstayken oluyor dengelide 50-60 derece oluyor bu iki durumda da laptop boşta çalışıyor. Isınmadan dolayı laptopum da kapanma olmuyor. Sessiz modda nasıl olacağını da bilmiyorum.

Sessiz mod bazı ürünlerin BIOS seçeneklerinde oluyor. Önceliği sessizliğe verir, fanı daha az çalıştırır. Sendeki modelde var mı bilmiyorum. Bazen de laptobun kendi yazılımı olur, orada da benzer bir seçim yapılabiliyor. Quiet mode, silent mode vb.

Makinan kapanmıyorsa halen uç seviyelere gelmiş olmamış olabilir, toz/macun yönünden.

Intel Extreme ile işlemcinin voltajını düşürebilirsen ki bu senin yeteneğin ve de işlemcinin silikonuna bağlı, performans düşürmeden sıcaklığı düşürebilirsin.

Aç temizle, termal macunu yenile, garanti gitse de bir şey olmaz zaten Asus servisi herşeye kullanıcı hatası diyip para talep ediyor.
Bende açmayı düşünüyorum da servisteki abla yeni nesil laptoplarda termal macun olayı yokmuş, sorun varsa sadece fanlar değişiyormuş. Bu doğru mu sizce ?

Hay o servisteki ablaların.. Macun olmazsa termal pad olur oda değişebilir ama macun daha etkili soğutma sağladığı için macun kullanılır. Sen git kaliteli bir macun al yada bütçeni söyle macun önerelim sonra fanları temizle, soğutma bloğunu temizle, macun yenile ve mutlu ol.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı