Asus Notebook Açılmama Sorunu

burak2002

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Asus marka notebook kullanıyorum. Notebookumu pili ve fişi sürekli takılı olarak kullanıyorum. Bazı zamanlar fişten çıkarıyorum ama ilk defa dün, power tuşuna bastığım halde notebookum açılmadı. 5-10 dk bekleyip tekrar denedim ama yine açılmadı, pili çıkardım, powera bastım ve açıldı. Sorunun pilde olup olmadığını anlamak için kapatıp tekrar pili taktım, yine denedim bu sefer açıldı. Acaba bunun nedeni nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle bir durum var. Dizüstü bilgisayarında sürekli takılıyorsan işte 8-9 saat, o zaman pili çıkramalısın yakar. Bakdınki pil sonuna kadar dolu çıkar, pil sadece seyahate gittiğin zaman takman lazım. Onun dışında bilgisayarı kapatırken başlat kapat kısmından kapatmalısın. Aniden fişi çekerek değil. Bunlar başıma geldiği için anlatıyorum...

Benim laptopumun da pili bozulmuştu yenisini aldım.

Merhaba,

Recep Baltaş, bende de burak2002 arkadaştakiyle aynı sorun var. Statik elektrikten oluyor demişsin, nasıl oluyor ve ne yapmalıyım?

Cihazı prizden çekin. Cihazın pilini de çıkartın. 10 dakika boyunca bekletin. Pili takmadan şarj aletini takın ve cihazı açın. Pili sonra takabilirsiniz...

Bu arada en güncel BIOS sürümünü kullanın. Bu önemli.
teşekkürler recep notebook açıldı bios pilini ve bataryayı çıakrttım 5 dk sonra sadece şarj cihazını bagladım ve açıldı kolaygelsin

Cihazı prizden çekin. Cihazın pilini de çıkartın. 10 dakika boyunca bekletin. Pili takmadan şarj aletini takın ve cihazı açın. Pili sonra takabilirsiniz...

Bu arada en güncel BIOS sürümünü kullanın. Bu önemli.
recep kardeş bios pilini takmadan güç kalosuyla notebook açıldı oldu deyip topladım pili taktım tabi şuan yine tık yok hiç hareket yok acaba bios pilinden olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı