Asus Notebook Donma Problemi

Grafik sürücülerinden bahsemiştin, Tümleşik intel ve nvidia arası geçişlerde sorun oluyor gibi geldi bana. Anakart arıza işareti olabilir.
 
Grafik sürücülerinden bahsemiştin, Tümleşik intel ve nvidia arası geçişlerde sorun oluyor gibi geldi bana. Anakart arıza işareti olabilir.
Ben de ondan şüpheleniyorum ama tam olarak neden olduğunu bilmediğim için bir türlü çözüm bulamadım.
 
Şöyle bir test yapabilirsin, Aygıt yöneticisine gir önce nvidia kartı devre dışı bırak ve bir süre böyle kullan stabil kalıyormu bak. Değişiklik yoksa inteli de kapat bu kez safe mod gibi çalışıyor olucak internetten video izlemeyi dene. Reset önerirse yeniden başlat.

Daha sonra rehberi var Memtest ile ramleri test et istersen.
 
Ben de ondan şüpheleniyorum ama tam olarak neden olduğunu bilmediğim için bir türlü çözüm bulamadım.
Windows’da sorun varsa bu iki kod ile bozuk yada eksik dosyaları düzelebilirsiniz. Bu kodları deneyin olmaz ise başka çözüm bulalım.

CMD’yi yönetici olarak çalıştır sonra bu kodu gir.

[BGCOLOR=rgb(255, 255, 255)]DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth[/BGCOLOR]

[BGCOLOR=rgb(255, 255, 255)]Bu işlem %100 tamamlandıktan sonra tekrardan şu kodu girin %100 tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Ayrıca internete bağlı olduğundan emin ol çünkü eksik dosya yada bozuk dosya var ise Windows Update üzerinden indirecek.[/BGCOLOR]

[FONT=Segoe UI, SegoeUI, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][BGCOLOR=rgb(255, 255, 255)]Son olarak yazacağın kod.[/BGCOLOR][/FONT]

[FONT=Segoe UI, SegoeUI, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif][BGCOLOR=rgb(255, 255, 255)]sfc /scannow[/BGCOLOR][/FONT]
 

O testi şu şekilde yaptım, hd graphics 520'yi devre dışı bıraktım ve şuan iyi gibi görünüyor. Yaklaşık 2 saatir böyle kullanıyorum. Bu kötüye işaret midir ?

Hemen bu yöntemi de deniyorum.
Ve eklemek istediğim bir şey daha var. İntel'in sitesinden en güncel graphics 520 driver'ı indiriyorum. Bu donanıma uygun değil gibisinden hata veriyor. Ama 2-3 sürüm öncesini indirdiğim zaman bu sorunu çıkartmıyor.
 
Hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz ? 1803, 1809 hangisi ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…