ASUS optimal mode mavi ekran

recoist

Hectopat
Makaleler
2
Yer
/home/turkey/istanbul
ASUS optimal modeu BIOS'tan açtım ama bilgisayar açıldıktan 2-3 dakika sonra mavı ekran verıyor AI Suite 3'ten önceden overclock yaptığımda da aynısı oluyordu.
Sistemim:
H81M-D r2.0
ASUS STRIX GTX950 2 GB.
i5-4670K
ZM-600-LE Power.
MiniDump

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu aralar hiç işlemciyi soketten çıkarttınız mı? Ayrıca PSU kaç yıllık? Uzun zaman sonra verimliliği düşmüş olabilir, bu yüzden işlemci beslenmiyor olabilir. AI Suite'de ayarları varsayılan bırakın. BIOS'ta ise çarpanı Auto bırakın. En kötü Turbo Boost kapatmayı deneyebilirsiniz. Kilitli ise sizin yaptığınız OC değil öyleyse, Turbo'ya kitlemek muhtemelen.

Şu aralar hiç işlemciyi soketten çıkarttınız mı? Ayrıca PSU kaç yıllık? Uzun zaman sonra verimliliği düşmüş olabilir, bu yüzden işlemci beslenmiyor olabilir. AI Suite'de ayarları varsayılan bırakın. BIOS'ta ise çarpanı Auto bırakın. En kötü Turbo Boost kapatmayı deneyebilirsiniz. Kilitli ise sizin yaptığınız OC değil öyleyse, Turbo'ya kitlemek muhtemelen.

Şu an AI Suit'ten yapmıyorum overclocku. İşlemciyi hiç soketten çıkartmadım. PSU en fazla 1 yıllık.

Turbo Boost'u devre dışı bıraktım, Optimal Mode'u açtım. Şu anda mavi ekran yemedim, yük altında deneyeceğim şimdi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı