Asus P5DL2 BIOS Güncelleme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yiğit26

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem Sistem ve Ağ Uzmanı
Asus P5DL2 modelli bir Anakart kullanıcısıyım. EZFlash özelliği ve hatta tools sekmesi bile yok. Rica etsem biosumu nasıl update edebilirim bilgi verirmisiniz Recep Bey. Biosum 2002 sürümlü ve güncelleme amacım : 4 GB RAM'in 3200 MB'ını görüyor. Sistemim win7 64 bit ve RAM'lerde sıkıntı yok.

Önce bir adet DOS Bootable USB hazırlayın:

USB Bellek Bootable Yapma Rehberi

Sonra da güncel BIOS dosyasını indirip klasöre çıkardıktan sonra belleğe atın. Bilgisayarı USB bellek ile boot edip DOS ortamına girin. Burada, bellekteki BAT veya Exe dosyasını çalıştırıp güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Önce bir adet DOS Bootable USB hazırlayın:

USB Bellek Bootable Yapma Rehberi

Sonra da güncel BIOS dosyasını indirip klasöre çıkardıktan sonra belleğe atın. Bilgisayarı USB bellek ile boot edip
DOS ortamına girin. Burada, bellekteki BAT veya Exe dosyasını çalıştırıp güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Hocam , P5LD2-2002.ROM isimli ve AFUDOS.exe isimli iki dosyamız var. Afudos'u bios utilitiesten P5LD2-2002.ROM ' i ise bios sekmesinden indirdim Asus'un sitesinden. Boot ederken şöyle bir hata meydana geldi.

There Are No Valid DOS System files at the specified location.

Bu .rom uzantılı dosyayı direk biryere atıp update yapamıyor muyuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özür dilerim yanlış okumuşum. Şu anda hatasız usb boot'u tamamladım denedikten sonra sonucu aktarırım :) 
Rehberi okumamışsınız. Rehberi okuyun, her şey açık ve net anlatılıyor. DOS dosyalarını indirmemişsiniz bile.

Şuanda boot ekranı geldi 2 dosya atmıştım ve attığım .ROM uzantılı dosyayı açmak istiyorum fakat bana C:\ ... diyor buraya ne yazdıysam nafiye ? bilginiz varmı acaba ?

Girmen gereken komut:

Ana BIOS imajı, Boot Block ve NVRAM güncellemek için:
Kod:
afudos P5LD2-2002.ROM /P /B /N
Bütün BIOS ROM'unu güncelle (tavsiyem budur):
Kod:
afudos P5LD2-2002.ROM /P /B /N /C /E /K
Bütün BIOS ROM'unu güncelle ve CMOS Optimal ayarları yükle:
Kod:
afudos P5LD2-2002.ROM /P /B /N /C /E /K /L0

Aynısını yazdım fakat yükleme gerçekleşmedi Usage: örnek gösteriyor.

Ben simdi senin dediğin gibi flashın içine P5LD2-2002.ROM ve afudos.exe dosyalarını attım. Daha sonra dos boot ayarladım ve PC'ye taktım ama komutların hiçbirisi olmuyor.
Örneği nerden bulabilirim ?

ÇÖZÜLDÜ:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu vidyodan yardım alarak bios updatesini gerçekleştirdim fakat trajikomik bir durum ortaya çıktı. Bizim hurdanın RAM desteği okadarmış :D

Gösterdiği kullanım örneğine bakarak güncelleyebilirsin. Sendeki sürüm fakrlı olduğundan güncelleme komutu da farklı olabilir.

Hocam yardımların için çok sağol , steamdan sana bayadır ulaşmaya çalışıyordum. GTX650 ti dcu2gb mı yoksa sapphire 7850 mi diye sorucaktım. Sonunda gtx650tibdcu2gb aldım bu arada yigittrl1 steam hesabım. Bu akşam ekleyecem kabul edersen sevinirim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı