ASUS P5G41C-M LX 3.3v olması gereken voltaj 2.9 değerinde

Daha fazla  
RAM
Dual Channel 8GB 1333Mhz DDR3
İşlemci
Core 2 Quad Q8300
Bugün ASUS P5G41C-M LX anakartımın BIOS'una girdim ve karşılaştığım manzara bu.

f6e43077-313d-4380-a4c1-efaa3046a665.jpg

V-Core Ignored'a takılmayın. Merakımdan oraları kurcalarken orayı arttırıp azaltabiliyor muyum diye + - tuşlarına falan bastım. Orası öyleyken 3.3 olması gereken voltajı 2.9 görünce şaşırdım. Hemen fotoğrafını çektim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı sensörünün bozuk olması bile ayrı bir sorun aslında. Güç kaynağından kaynaklı sorun olabilir. Anakarttaki diyotlarda sorun olabilir ya da kondansatörlerde yük birikmesiyle ilgili bir sorun olabilir. Sağlam bir güç kaynağıyla denemenizde fayda var. Bilgisayarı yeni topladım demiştiniz ama parçalar sanırım 0 değil. Bayağı eski parçalar. Eğer ki uzun vade kullanılmışsa bu parçaların bozulması normal. Dediğim gibi bir PSU değişimi yapıp bakmak gerek. Eğer ki sorun çözülmezse anakart değişimine gitmek gerekebilir.

Yeni PSU almayı zaten düşünüyorum bendekini 2019 ya da 2018 tam hatırlamıyorum o zamanlar 0 almıştım sonra bilgisayara bir şeyler olmuştu tam hatırlamıyorum sonra arkadaşıma verdim o da sorunsuz kullandı sonra yenisini aldığı için bana geri verdi sonra bende de 1 2 hafta sonra böyle sorunlar çıkmaya başladı en iyisi güç kaynağını değiştirmek.
Değişim sonrası sorun devam ederse yeni konu açarım yardımların için teşekkür ederim.

Dün ekran kartım kendi kendini korumaya alıp durduğundan yine baktım voltaj 2.6ya kadar düşmüştü anakart 24pin kablosunu yukarı doğru kaldırınca anında 3.1 3.2'lere çıktı ben de öyle bıraktım şu an stabil şekilde kullanabiliyorum hatta FPS'im bile 30 40 oranında arttı eskiden CS de 80 100 alırken şimdi 100 120 alıyorum.

Yeni PSU almayı zaten düşünüyorum bendekini 2019 ya da 2018 tam hatırlamıyorum o zamanlar 0 almıştım sonra bilgisayara bir şeyler olmuştu tam hatırlamıyorum sonra arkadaşıma verdim o da sorunsuz kullandı sonra yenisini aldığı için bana geri verdi sonra bende de 1 2 hafta sonra böyle sorunlar çıkmaya başladı en iyisi güç kaynağını değiştirmek.
Değişim sonrası sorun devam ederse yeni konu açarım yardımların için teşekkür ederim.

Dün ekran kartım kendi kendini korumaya alıp durduğundan yine baktım voltaj 2.6ya kadar düşmüştü anakart 24pin kablosunu yukarı doğru kaldırınca anında 3.1 3.2'lere çıktı ben de öyle bıraktım şu an stabil şekilde kullanabiliyorum hatta FPS'im bile 30 40 oranında arttı eskiden CS de 80 100 alırken şimdi 100 120 alıyorum.
Yine de güç kaynağı alacağım :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı