Asus P5G41T-M LX Xeon 5460 Format Sorunu

enslave

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi bugün sabah parçalar elime geçti. Sistemi topladım, HDD satın aldım. ancak PC'ye format atamıyorum. Modluyorum win 10 için format atmaya çalışıyorum pencere kısmında donuyor. Win 7 yüklemeye çalışıyorum yine boş çubuk kısmında donuyor atmıyor, kendi orijinal BIOS'unu yüklüyorum win 7 için yine aynı yerde donuyor. Sabahtan beri uğraşıyorum hala olmuyor. Başka bir sorun mu var acaba ya da eksik bir şey mi yapıyorum bilemedim. Yıldım şu an uğraşmaktan. Yardım istiyorum sizlerden...

Yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar

Sistem özelliklerini detaylı bir biçimde yazar mısın?
Bu verdiğin bilgilerle RAM'lerde ya da işlemcide bir sorunun olduğunu düşünüyorum.
BIOS en güncel sürümünü sayfadan indir. Microcode vb bir şey eklemeden dene.
Dahili görüntü varsa, Ekran kartsız Tek bir RAM ile dene.
Ekran kartlı Tek bir RAM ile dene.
Başka bir işlemci ile dene. Deneyemiyorsan işlemciyi söküp tekrar takmayı dene. Forumda benzer bir konu vardı. Arkadaşın işlemcisi arızalıymış.

Ekran kartım takılı değil şuan kendi görüntüsünü alıyorum. İşlemciyi görüyor BIOS'tan, RAM'i de görüyor BIOS'tan anlam veremedim. RAM'im tek parça başka ramim yok aslında. slotlarını değiştirip denedim yine olmadı. İşlemciyi söküp takmayı denemedim.

Sistem Özellikleri:
  • Xeon x5460
  • Asus p5g41t-m lx
  • 4 GB DDR3 1333 MHz 16 çipli olan RAM'den
  • 500w Thermaltake PSU
  • 320 GB 16 MB cache WD HDD

kendi orijinal biosunuda indirdim microcode eklemeden onlada güncelledim win 7 denedim yine olmadı aynı yerde takılıp kalıyor.

BIOS'una E5460 için microcode kodlarını eklemeden Windows 10 yada 8.1 kuramazsın. Donanım arızasıyla alakası olmayan bir durum. Anakartın 771 pin işlemcileri desteklemediği için 771 pin işlemcilerin microcodelerini BIOS'una tanıtman gerekiyor. Mura_t arkadaş gerekli linki atmış oradan BIOS dosyasını indirip güncelleyebilirsin. Ben E5450 için microcodeleri BIOS'a kendim ekledim ama o linkteki dosyaları indirebilirsin sorun olmayacaktır.

BIOS'una E5460 için microcode kodlarını eklemeden Windows 10 yada 8.1 kuramazsın. Donanım arızasıyla alakası olmayan bir durum. Anakartın 771 pin işlemcileri desteklemediği için 771 pin işlemcilerin microcodelerini BIOS'una tanıtman gerekiyor. Mura_t arkadaş gerekli linki atmış oradan BIOS dosyasını indirip güncelleyebilirsin. Ben E5450 için microcodeleri BIOS'a kendim ekledim ama o linkteki dosyaları indirebilirsin sorun olmayacaktır.
Windows 7'de de ayni sorunu yaşıyormuş.

Eski işlemcini takıp kurulumu bitirdikten sonra E5460'ı takıp dene. Ben üşendiğimden bunu denemeyip direk microcode kodlarını BIOS'a yazdırıp kurulum gerçekleştirmiştim. Ben Windows 7 kurabilirken Windows 10 kuramıyordum siz Windows 7 bile kuramıyorsunuz gerçekten ilginçmiş. Ama BIOS'a microcode kodunu yazdırdıktan sonra sorunsuz şekilde Windows 10 kurabilirsiniz.

Eski işlemcini takıp kurulumu bitirdikten sonra E5460'ı takıp dene. Ben üşendiğimden bunu denemeyip direk microcode kodlarını BIOS'a yazdırıp kurulum gerçekleştirmiştim. Ben Windows 7 kurabilirken Windows 10 kuramıyordum siz Windows 7 bile kuramıyorsunuz gerçekten ilginçmiş. Ama BIOS'a microcode kodunu yazdırdıktan sonra sorunsuz şekilde Windows 10 kurabilirsiniz.
Sizin Windows 10 tecrübeniz nedir? Yine ayni şekilde mi takılıyordu?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı