ASUS P5KPL-AM SE için işlemci önerisi

Dün E5450 taktım. İyi bir soğutucun yoksa Xeon işlemci sonrası ısınma sorunları başını ağrıtacak :) Ayrıca BIOS modlaman gerekiyor.

BIOS modlamak sorun değil halledebilirim onu. İyi bir soğutucum yok. Stok soğutucu kullanacağım. Gözümü korkuttunuz açıkçası E serisi Xeon işlemciler az güç çekiyor ve ısınmıyor diye biliyordum. Üstelik server işlemcisi gündelik işlemcilere göre daha az ısınmaz mı? Quad Core mi alsam bilemedim.
 
BIOS modlamak sorun değil halledebilirim onu. İyi bir soğutucum yok. Stok soğutucu kullanacağım. Gözümü korkuttunuz açıkçası e serisi Xeon işlemciler az güç çekiyor ve ısınmıyor diye biliyordum. Üstelik server işlemcisi gündelik işlemcilere göre daha az ısınmaz mı? Quad Core mi alsam bilemedim.

Quad Core ile e serisi işlemciler arasında çok fark olmayacaktır. Hatta bazı C2Q işlemciler X54xx serisi ile eş değer işlemciler.
 
Normal. 2 çekirdekli işlemciler 65W. Bir zahmet 4 çekşrdekliler o kadar olsun. Q9650 95W X5460 X5470 120W güç tüketiyor. Açıkçası E5450 5440 daha az tüketmesi yönünden tavsiye ediliyor.
 
Termal macun ne kullandınız. Ayrıca nohut tanesi kadar koymayın etki etmiyor çok fazla. Bayağı yaydırın. Ben E7500 işlemcisine bayağı sürmüştüm şu an 72 dereceyi geçmiyor OC ile.

Termal macunu baya sürdüm şuan sıcaklık 3 oyun sonunda 60-62 dereceye kadar düştü. Sanırım Xeon için daha fazla sürmek gerekiyormuş:)
 

Geri
Yukarı