Asus P5KPL-CM Mac uyumlu mu?

mso

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2013
Mesajlar
15
Merhabalar...Ben PC ye mac sistemi kurmak istiyorum ama merak ediyorum sistemim destekler mi?

Bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Özellikler:

  • Anakart: Asus P5KPL-CM
  • Ekran Kartı: Nvidia Gforce 9600 GT 1 GB
  • HDD: Samsung 500 GB
  • Ram: 3 GB
  • İşlemci: 2.50 Ghz dual core


Eğer ki destekler ise hangi mac sürümünü destekler onuda belirtir iseniz sevinirim... Hayırlı akşamlar....
 
Zaten ekran kartı ile bir alakası yok diye biliyorum. Bazıları dual core'lerede kurmuşlar,ne kadar doğru bilemiyorum. Niresh 10.8.2 sürümü kurulabiliyor sanırım. Bende i 5 işlemci var,ben çok rahat kurdum. Ama anakart ile de çok bağlantısı var. Sadece işlemci uyumu değil. Çok iyi bilen arkadaşlarımız var burda. Daha net açıklayıcı cevap verirler,hepsi sağolsunlar çok şey öğrettiler bize.
 
Öncelikle teşekkür ederim önemseyip cevap verdiğiniz için.

Gerçekten yardımcı olursalar makbule geçecek. İnternet üzerinde sağlıklı bir indirme linki bulamadım hangisini indireceğimi şaşırdım bu konudada yardım ederseler mutlu olurum...
 
Kolay gelsin arkadaşlar. Üzerinden biraz zaman geçmiş ama bende yeni üye oldum.

Benim sistemim şöyle

  • anakartım ; asus p5kpl-cm
  • cpu ; intel E7400 core duo 2,8 ghz
  • ekran kartı : nvdia n9800gt 1gb
  • ram; kingston 800 mhz ddr2 2+2 gb

Bu sisteme mac os x 10.8.5'i USB'ye boot edip sorunsuz bir şekilde kurdum. Problem kurduktan sonra ortaya çıktı. Sorunum internet ve ses yok başka herşey yolunda. Tam araştırma fırsatım olmadı sorunumu ayrı bir konu açmalımıydım yoksa burada cevabı varmı bilmiyorum. İkisi de anakartın üstünde. Ethernet:atheros, ses:via. Bilmiyorum çözebilecekmiyiz.

Sorunuma yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim. Ayrıca bilgisayarımda bunla beraber 3. işletim sistemi oldu. Herkese kolay gelsin. Hala mac kurulduğuna inanamıyorum bilgisayarıma.
 
Multibeast'i tonymac sitesinden indirip audio kısmında voodoo vıa, ethernet için ise rtlxx'i (Lnx2mac) yükleyin.
 
Multibeast'i tonymac sitesinden indirip audio kısmında voodoo vıa, ethernet için ise rtlxx'i (Lnx2mac) yükleyin.

İlkönce teşekkürler. Multibeast'i indirdim voodoohda vardı onu seçtim ve ses düzeldi ama network kısmında olan bütün seçenekler işime yaramadı etherneti görmüyor. Başka yapabileceğim bir şey varsa ona deneyeyim. Kolay gelsin.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar şuan itibarı ile internete girmiş bulunuyorum ve mac os x den yazıyorum. Nasıl yaptım kext wizard programını bulup attasic/atheros l1 kext dosyasını bu programla yükledim ve yeniden başlattım .Teşekkürler.
 
Kolay gelsin. Benim Mac os x için ayırdığım 33 gb'lık hdd doldu. Diski genişletmek zor neden Windows 7 var aynı hdd'de. Başka sabit diske taşıyabilirmiyim. Kısacası mac os x daha geniş bir hdd'de kulanmak istiyorum. Öneri ve çözümlerinizi bekliyorum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı