ASUS P5PEVM için işlemci önerisi

snrdnr

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
Elimde çok eski yıllardan kalma bir bilgisayarım var ve ben bunu ofiste kullanmak istiyorum. Birkaç basit program ve internete girmesi dışında bir şey yapılamayacak. Sistem özellikleri:

-ASUS P5PEVM model anakart var.
-2 GB RAM var.
-Ekran kartı anakart üzerinde
-500 GB HDD mevcut.

Sisteme SSD takviyesinde bulunmayı düşünüyorum. Cünkü gerçekten çok yavaş. Aslında yeni açıldığından akıcı bir sistem ama 30 dakika sonra (ısınmadan diye düşünüyorum) çok yavaşlıyor. Termal macun falan kurumuş bitmiş, işlev dışı kalmış zaten.

Kabaca böyle.

Sizden ricam bu sistem için kullanılacak en performanslı işlemci hangisidir? İkinci el bulabilirim diye düşünüyorum. Bana marka model önerisinde bulunabilme şansınız varsa çok sevinirim. Bir de sistemi hızlandırma adına yapılacak işlemler neler olabilir?

Mesela sistemin termal macununu, fanını değiştirmek ne kadar etki eder? SSD eklemek ilk aşamada yapıalacak en mantıklı çözüm mü sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartiniz icin en performansli islemci Core 2 Duo E6700. RAM destegi 2 GB, zaten oyle kullaniyorsunuz. SSD'de alirsaniz tamamlanmis olacak. Gundelik islemler icin kullaniyorsaniz Linux Mint gibi bir isletim sistemi daha uygun olacaktir. Windows 10 o sistem icin yavas kalir.

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 64 bitlik bir sistemi desteklemeyen anakart için linux mint kurabilir miyim? daha önce windows dışında bir işletim sistemi ne kullandım ne de kurulumunu gerçekleştirdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı