ASUS P5QC anakarta DDR2 4 GB RAM takılır mı?

BaserisX

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, anakartım DDR2 olarak en fazla 16 GB destekliyor. Şu an bende 6 GB RAM var, 4 GB DDR2 alıp taksam toplamda 10 GB olacak ve bu beni rahatlatır. Acaba şu Intel AMD uyumu ne durumda? Ben sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız hem DDR2 hem de DDR3 destekliyor diye gördüm sitesinde. Maddiyat probleminiz yoksa bence DDR2 yerine DDR3 ram kullanın.

Anakartınız 16 GB destekliyorsa, aynı frekans değerine sahip bir RAM taktığınızda bir uyumsuzluk sorunu olmaz.

Dual channel memory architecture
When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended
*DDR2 1066MHz DIMMs work only on the black slots for one DIMM per channel. Ensure to install the DDR2 1066MHz DIMMs ONLY on the BLACK slots!
**Refer to www.asus.com or this user manual for the Memory QVL(Qualified Vendors Lists).
*** When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.

ASUS'un sitesinde böyle bir yazı var ama pek anlayamadım. Burada ne demek istiyor?

32 bit windowsun 3GB dan fazla Bellek tanıyamayacağını söylüyor
Biraz daha araştırdığımda 32 bit sisteme 4GB Bellek taktığında 3,5GB gibi bir değerde çalışabilirmiş

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı