Asus P7H55-M LGA Sistem Upgrade tavsiyesi

SenUyurken

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar ;
Technopat'a yeni üye oldum. 3 gündür video incelemelerini izliyorum..

Yaklaşık 4 yıldır kullandığım sistemimi fazla masrafa girmeden yenilemek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Yardımcı Olursanız memnun olurum..

Sistem :

Anakart : Asus P7H55-M LGA 1156 soket
Ekran Kartı : Ati Radeon 5670 1 GB
İşlemci : İntel İ3 530
Ram : 4*2 8gb DDR3
HDD : 1TB Samsun ( 22.12.2014 tarihi itibari ile Samsung SSD 240 GB sipariş verdim Vatan dan)
Kasa : Asus Vento 8
Power : 350 Wat.

Sistemi Tamamen Yenilemek istiyorum. Bütçe nedeni ile hepsini aynı anda yenileyemiyorum.
Benim İçin Önemli Olan; Hız performans. Özellikle video klipler hazırlıyorum ve programlarda çok kasma oluyor.

Oyun Olarak Sadece Metin2 ve Wolfteam oynanıyor.

Sizden Sırası ile Öncelik sırasına göre hangi parçaları değiştirmem gerekiyor ve ne tavsiye ediyorsunuz. Parçaların tamamen değiştirilmesi vs sanırım 3 ayı bulacak bunu gözönünde bulundurursanız memnum olurum...

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Evet Anakart bilgim yanlışmış P7 h55 m sizin verdiğiniz bilgi doğru..

Amacım Sistemi sırası ile tamamen zamanla sıfırlamak. Yani Sırası ile öncelik sırasına göre neleri değiştireyim.

Öncelikle Bir Kasa almak istiyorum sessiz Elimdeki parçalara uyumlu.
Sonra Bu Kasaya uyumlu Anakart vs.

Teşekkür ederim....

Sorun şu, yıllar geçtikçe yeni işlemcilerle birlikte bunların oturacağı soketler de değişiyor.
Yani sen yukarıdakilerden birini alırsan, yeni bir anakartta kullanamazsın, 1156 soketler 2012'de phase out olmuş yani üretilmiyor = yeni bir anakartta olmayacaklar.

Verdiğim linke bakınca; içlerinde güçlü işlemciler var, şöyle hızlıca bakınca neredeyse olabilecek en düşük işlemciyi kullanıyorsun.

Öte yandan işlemci ihtiyacın yoksa upgrade etmen de gereksiz.
Belki GPU zayıf kalıyordur ya da parçalar OK'dir ama ısındıkları için performansları düşüyordur.
Ya da işletim sisteminde sorunlar vardır. Vs. vs.

Kullandığın programların minimum ve tavsiye edilen sistem özelliklerine ne kadar uzaksan ona göre upgrade yap ya da yapma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi tamamen yenileyeceksen işlemci ve anakartı değiştirmemen gerek, sonra işe yaramazlar çünkü.

Öte yandan ufak upgradeler ile aynı kasayı kullanabilirsin.

Anakart bilginde H ve 7'nin yerleri yanlış ise, desteklenen işlemciler.

Anakart - P7H55-M - ASUS

Sorun şu, yıllar geçtikçe yeni işlemcilerle birlikte bunların oturacağı soketler de değişiyor.
Yani sen yukarıdakilerden birini alırsan, yeni bir anakartta kullanamazsın, 1156 soketler 2012'de phase out olmuş yani üretilmiyor = yeni bir anakartta olmayacaklar.

İçlerinde güçlü işlemciler var, şöyle hızlıca bakınca neredeyse olabilecek en düşün işlemciyi kullanıyorsun.

Öte yandan işlemci ihtiyacın yoksa upgrade etmen de gereksiz.
Belki GPU zayıf kalıyordur ya da parçalar OK'dir ama ısındıkları için performansları düşüyordur.
Ya da işletim sisteminde sorunlar vardır. Vs. vs.

Yani önce güncel bir anakart ve güçlü sessiz bir kasa upsli alsam ( ne alacağımı bilmiyorum)
Sonra içlerindeki parçaları değiştirsem olmazmı.. Elimdeki işlemci ankart vs çöpe gitmesi sorun değil. Ama Adım adım değiştirmek istiyorum. ve en son işlemciyi değiştirmek istiyorum.

Size göre nasıl bir adım izleyim ve parça tavsiyesinde bulunurmusunuz.. ?

Teşekkür ederim.

Bence, önce son mesajımın son cümlelerini bir daha okuyun.
Sistem tavsiyesi yapmıyorum.
Değiştirmeye karar verirsen @ sembolünden sonra Neutral yazarsan, Neutral yardımcı olur.
Başlangıç noktasına gelirsek; önce işlemci ve anakart sonrasında diğerleri.
Önce kasa alırsan onun içine sığacak bir anakart alman gerekir, pantolon alıp kilo alıp verme ihtiyacı duymak gibi olur.

Bence, önce son mesajımın son cümlelerini bir daha okuyun.
Sistem tavsiyesi yapmıyorum.
Değiştirmeye karar verirsen @ sembolünden sonra Neutral yazarsan, Neutral yardımcı olur.
Başlangıç noktasına gelirsek; önce işlemci ve anakart sonrasında diğerleri.
Önce kasa alırsan onun içine sığacak bir anakart alman gerekir, pantolon alıp kilo alıp verme ihtiyacı duymak gibi olur.

Teşekkür ederim Arkadaşım..

Adobe ürünleri kullanıyorum makina çok kasıyor. Zamanla İşlemciyide değiştirecem. Dediğim gibi Hız ve Performans daha önemli. Çocuğun oynadığı iki oyun var zaten. Amacım bende şöyle örnek vereyim nacizane ;
Bilgisayar donanım bilgim olmamakla birlikte , Hani İnşaata temelden başlarsın ya ..
"Ben o şekilde temelden bir anakart almam gerekirse" elimdeki parçalara uyumlu ve ileriye dönük Ne tavsiye edersiniz..

Ayrıca @Silinen üye arkadaşım sizinde yardımlarınızı bekliyorum..

Teşekkür ederim.

Önemli değil.

Aşağıdaki linklerde minimum ve tavsiye edilen sistem özellikleri bulunuyor, sistem tavsiyesi alırken bu linkleri de dikkate almak gerekecektir.

System requirements | After Effects
Vegas Pro 13 Tech Specs
CyberLink PowerDirector 13 Ultra [Download] - www.cdireality.com
System requirements for ProShow Gold | Photodex Help and Support

Bakınca öncelikle ekran kartından başlanabilir.(güncel bir ürün alırsan SSD gibi onun da kullanımında sorun olmayacaktır). Biraz nefes aldırır. Muhtemelen en maliyetli yatırım da o olacak.
Ama dediğim gibi sistem tavsiyesinde bulunmuyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı