Asus P7H55-USB3 Mac OS X Kurulumu

ssahin912

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem
Merhaba Forumunuzu yeni buldum. Ben çok önceden mac i bilgisayarıma kurmaya çalıştım saatlerce hatta günlerce uğraştım. Kurduğum da olmuştu. Ya sesi çıkmadı yada ekran çözünürlüğünü ayarlayamamıştım. Sonradan kurmaya çalışdığım driver lerde sorunumu çözmemişti. Ardıdan gelen linux merakım mac i unutturdu. Ben yeniden mac kurmak istiyorum.

Bilgisayarımın özellikleri :

• Asus P7H55-USB3 Anakart
  • Intel core i5 760 2.8 GHz
  • ATI Radeon HD 5400 Series ekran kartım bozulduğu için şimdiki bu
  • 4GB HL 1600 DDR3 RAM
  • 1 TB Samsung SATA3 hdd

Bu sisteme hangi mac sürümünü kurmam gerekiyor? Torrent yada googledan bulabilirim diye düşünüyorum.
Tabiki en önemlisi videolarınızda dediğiniz gibi kurulumdan önceki ayarların doğru yapılması Boot etmesi bakımından :)

Teşekkürler kolay gelsin. İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mac OS X Mavericks bu versiyon ücretsiz olan değil miydi?

- - - Güncellendi - - -

Kurulumu yaptım. USB den açılışı iptal etmek ve diskten boot edebilmemiz için gerekli olan programı indirdim. Resimdeki hatayı alıyorum.
Birde cpu sıcaklığı v.s. bilgileri görmemizi sağlayan dosyayı yine Youtube deki video nun altındaki linkten indirdim. Fakat kurulum dosyası yerine birden çok klasör çıktı.

HATA:an error occurred: A connection failure occurred

Evet internet e bağlı değil. Lan ethernet kartını tanıttım ama ekran kartım Ati HD4500 ses kartım ve realtek8187 kablosuz usb tanıtamadım.

Tamam deneyip size geri döneceğim.

- - - Güncellendi - - -

Kurulumu yaptım. video da aynı sizin anlattığınız gibi ilk olarak extra menüsünden mount efi seçtim. Karşıma şifre geldi şifremi girdim ve sizin video da çıkan disk seçenekleri gelmedi ve masa üstüne usb belleğim geldi EFI klasördeki dosyaları masaüstüme kopyaladım ben. Tekrardan mac kurulu olan sabit diskin efi klasörünü bulamadım. Bu sürümdeki daha bir farklı mı açılıp kopyalamak gerekiyor.

Ekran kartımı asus gtx650tiboost 2 gb ddr5 192bit aldım. Bununla ilgili ekran kartı driver ses kartım ve en önemlisi tp-link Model tl-wn822n driverlarını nereden bulabilirim. Bunları da buraya yazdığım için kusura bakmayın. Düzeltilecek bir şey var ise ceza vermeyin burayı düzeltiniz. Teşekkürler.

Ekran kartı için sürücü otomatik yükleniyor ilk kurulumda. Ses kartı için Codec bilgisi vermeniz lazım. Ses kartının çipini belirtmeniz gerek. TL-WN822N için sürücü yok. Mac uyumlu değil.

Kurulumdan sonra takmıştım. Sorun değil tekrardan kurarım gerekirse şuan için ekranla ilgili sorun gibi. Ses içinde VIA 1708S 8-Channel High Definition Audio CODEC asus p7h55/usb3 web sayfasında gözüken bu. Kablosuz içinde şimdilik yapabilecek bir şey yok o zaman. Ethernet i zaten çalıştırdım kablo çekmem gerek. Önerebileceğiniz usb kablosuz adaptör var mı? Teşekkürler.

Bu arada usb den boot etmeyi iptal edip diskten boot etmesi için gönderdiğiniz le yapamadım. Önemli olanalar dan biride bu aslında . Bunu unuttuk.

Mesajı düzenle ye basıyorum ama düzenleme yapamıyorum.

Wi-Fi önerim:

FirmaÜrün BilgisiFiyat ($)Fiyat (TL*)Stok/Notlar
Netsipariş[SIZE=-1]Tenda W522U WiFi-N 300Mbps Dual Band USB Adaptör[/SIZE][SIZE=-1]19.62[/SIZE][SIZE=-1]46.89[/SIZE]
Koçpa[SIZE=-1]Tenda W522U WiFi-N 300Mbps Dual Band USB Adaptör[/SIZE][SIZE=-1]22.00[/SIZE][SIZE=-1]52.70[/SIZE]
Eksa[SIZE=-1]Tenda W522U WiFi-N 300Mbps Dual Band USB Adaptör (Aynı gün kargo) [/SIZE][SIZE=-1]25.00[/SIZE][SIZE=-1]59.74[/SIZE][SIZE=-2]Havale: 57.35[/SIZE]

Ses için de VooDooHDA işinizi görecek: VoodooHDA | Free software downloads at SourceForge.net

Boot için de: https://www.technopat.net/forum/mac...kleme-uefi-olmayan-anakartlar.html#post182796

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı