ASUS P8H61-M LX3 anakart GTX 750 Ti görmüyor

• Konuyu başlatan Tllo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.364

Tllo

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar. Ekran kartım ASUS GTX750 Ti STRIX OC, anakartım ise ASUS P8H61-M LX3 Plus r 1.0. durum şu iki parçada beraber çalışmıyor. Benim anakartıma MSI GTX 950 takıldığında görüntü geliyor. Ekran kartım ise farklı bir bilgisayarda gayet iyi çalışıyor, ancak ikisi bir arada çalışmıyor. Anakart ekran kartını görmüyor. Öyle bir uyumsuzluk mümkün mü? Kaç gündür çıldırmak üzereyim. Allah rızası için bir açıklama yapabilir misiniz?

Hocam, sizi hatırladım. Gerçekten garip bir durum. İnşallah bir çaresi vardır.

Hocam, sizi hatırladım. Gerçekten garip bir durum. İnşallah bir çaresi vardır.

Hocam Allah razı olsun :) ya birisi gelip hemşerim bak bu yüzden olmuyor dese tamam diyeceğim. Artık problem çözülmese de olur. Sebebini arıyorum. O derece o can sıkıcı bir durum.

Anakarta takınca görüntü geliyor mu yoksa hiç görüntü yok mu?

Hiç görüntü yok hocam. Bilgisayarda her şey normal fanlar, ışıklar, mouse ve klavye ama görüntü gelmiyor.

Kabloları kontrol edin yani başka bir kablo ile deneyin, kabloları taktıktan sonra vida gibi şeyler olur ya sıkarsınız çıkmasın diye onları iyice sıkın ve BIOS`da PCI, PCI Express veya AGP falan gibi seçenekler varmış sanırım ekran kartı slotları için. O aktif mi ona bakın ya da değiştirin. BIOS güncelleyin. Bu arada GTX 750 Ti GTX 950`den daha fazla güç istiyor. Farklı bir PSU ile de deneyebilirsiniz. Mesela varsa kaliteli bir PSU ile deneyin olursa PSU`dan olabilir. Birde ekran kartına kabloyu takıp sonra BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekletip sonra ise BIOS pilini takıp çalıştırmayı deneyin.

Hiç görüntü yok hocam. Bilgisayarda her şey normal fanlar, ışıklar, mouse ve klavye ama görüntü gelmiyor.

Hocam bütün olasılıkları düşünüyorum ekran kartı arızalı olsa diğer anakart da çalışmaz anakart arızalı olsa diğer ekran kartı çalışmaz ASUS yetikili servisi arayıp danışın derim yoksa feci kafa patlatmak gerekir anlamak için.

Kabloları kontrol edin yani başka bir kablo ile deneyin, kabloları taktıktan sonra vida gibi şeyler olur ya sıkarsınız çıkmasın diye onları iyice sıkın ve BIOS'da PCI, PCI Express veya agp falan gibi seçenekler varmış sanırım ekran kartı slotları için. O aktif mi ona bakın ya da değiştirin. BIOS güncelleyin. Bu arada GTX 750 Ti GTX 950'den daha fazla güç istiyor. Farklı bir PSU ile de deneyebilirsiniz. Mesela varsa kaliteli bir PSU ile deneyin olursa PSU'dan olabilir. Bir de ekran kartına kabloyu takıp sonra BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekletip sonra ise BIOS pilini takıp çalıştırmayı deneyin.

Hocam bu model GTX750 Ti harici güç kaynağı istemiyor. Max TDP 60 Watt. PSU ise Cooler Master rs 390. diğer dediklerinizden hemen hemen hepsini denedim. Sadece BIOS pilini çıkarmadım.

Hocam bütün olasılıkları düşünüyorum ekran kartı arızalı olsa diğer anakart da çalışmaz anakart arızalı olsa diğer ekran kartı çalışmaz ASUS yetikili servisi arayıp danışın derim yoksa feci kafa patlatmak gerekir anlamak için.

Yarın öyle yapacağım. Zaten karta bir talipte var halihazırda, üzülerek satıp başka bir kart aramak zorunda kalacağım.

Aslında başka bir PSU ile deneyebilirsiniz. En azından emin olmuş olursunuz.

Bir nebze haklısınız hocam ancak MSI GTX 950 harici güç istemesine rağmen PSU ekran kartını çalıştırdı. Artık iyice sıkıldım hocam. Olmuyorsa vardır bir hayır diyorum. Çünkü ya benim göremediğim çok basit bir şey var ya da çok daha karmaşık bir olay var. Ben beceremedim deyip satacağım ekran kartını. İlginiz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı