ASUS P8H61-M LX3 anakart GTX 750 Ti görmüyor

• Konuyu başlatan Tllo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.368

Tllo

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar. Ekran kartım ASUS GTX750 Ti STRIX OC, anakartım ise ASUS P8H61-M LX3 Plus r 1.0. durum şu iki parçada beraber çalışmıyor. Benim anakartıma MSI GTX 950 takıldığında görüntü geliyor. Ekran kartım ise farklı bir bilgisayarda gayet iyi çalışıyor, ancak ikisi bir arada çalışmıyor. Anakart ekran kartını görmüyor. Öyle bir uyumsuzluk mümkün mü? Kaç gündür çıldırmak üzereyim. Allah rızası için bir açıklama yapabilir misiniz?

Bir nebze haklısınız hocam ancak MSI GTX 950 harici güç istemesine rağmen PSU ekran kartını çalıştırdı. Artık iyice sıkıldım hocam. Olmuyorsa vardır bir hayır diyorum. Çünkü ya benim göremediğim çok basit bir şey var ya da çok daha karmaşık bir olay var. Ben beceremedim deyip satacağım ekran kartını. İlginiz için teşekkür ederim.
Ek pin olmayan bir ekran kartrı ile denediniz mi benim aklıma 24 pin deki +4 pin geldi orası ekran kartını besler acaba oradamı bir şeylik var

Denemediğim 2 şey kaldı. Statik elektrik boşaltma ve BIOS pilini çıkarma, bu ikisini denedikten sonra farklı bir ekran kartı bakmaya başlayacağım.
Düşündüğüm gibi olmadı hocam 24 pinlik anakart güç kablosunda ki ayrılabilir baş PCI ex slotunu besliyor.

Kontrol ettim. Hocam sağlam duruyorlar.
Denemediğim 2 şey kaldı. Statik elektrik boşaltma ve BIOS pilini çıkarma, bu ikisini denedikten sonra farklı bir ekran kartı bakmaya başlayacağım.

Kontrol ettim. Hocam sağlam duruyorlar.
Hocam sorun ve çözüm bulundu :) sattığım arkadaş elektronikçiymiş ve sorunun ekran kartının alt taraftafında soketin kenarındaki malzemenin lehiminin atmış olduğunu söyledi. Lehimi tazeledim ve çalıştı dedi :) konu kilitlenebilir

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı