Çözüldü ASUS P8H61-M LX3 Plus r2.0 sistemde XMP açılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SHOCK00

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance DDR3 1600mhz 8Gb
İşlemci
İ7 3770
Açılmasının performans artışı sağladığını duymuştum ama açıp açmama konusunda kararsız kalmıştım, ASUS P8H61-M LX3 Plus r2.0 anakartım var, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8 GB RAM'im var, zaten Görev Yöneticisi'nden baktığımda RAM 1600 MHz'de çalışıyor görünüyor ama yine de açmalı mıyım ve nasıl açabilirim?

Çözüm
Açılmasının performans artışı sağladığını duymuştum ama açıp açmama konusunda kararsız kalmıştım, ASUS P8H61-M LX3 Plus r2.0 anakartım var, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8 GB RAM'im var, zaten Görev Yöneticisi'nden baktığımda RAM 1600 MHz'de çalışıyor görünüyor ama yine de açmalı mıyım ve nasıl açabilirim?
Zaten 1600 MHz ise XMP açsan ne olur açmasan ne olur?
Ayrıca H61 anakartlarda genel olarak XMP bulunmuyor.
Zaten 1600 MHz ise XMP açsan ne olur açmasan ne olur?
Ayrıca H61 anakartlarda genel olarak XMP bulunmuyor.

Çözüm
Ne olduğunu tam olarak bilmediğim için soruyorum ya zaten.
XMP yani Türkçe açılımı ile ekstrem bellek profili, düşük frekansta çalışan RAM'i otomatik olarak yüksek frekansa alan bir ayar olarak düşünebilirsin en basitinden. Ancak RAM'lerin zaten 1600 MHz ise gerek yok XMP'ye.

XMP yani Türkçe açılımı ile ekstrem bellek profili, düşük frekansta çalışan RAM'i otomatik olarak yüksek frekansa alan bir ayar olarak düşünebilirsin en basitinden. Ancak RAM'lerin zaten 1600 MHz ise gerek yok XMP'ye.
Tamamdır teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı