Asus P8H61 sistem RAM yükseltme

qrexory

Decapat
Arkadaşlarım benim bilgisayarımda i7 3770 işlemci, GTX 1060 3 GB ekran kartı ve 1333 MHz 4x2 RAM bulunmakta. Anakartım P8 H61 modeli anakart, en fazla 1333 MHz destekliyor bu arada, soracak olursa diye yazıyorum. Çözüm aramak için de aklımda şöyle fikir var, 2 slot var anakartta. Bu slotlardan 1'ini 8 GB bir RAM ile değiştirsem toplamda 12 GB RAM olacak şekilde bu sorun sizce gider mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun oyunlarda işlemci ve ekran kartı kullanımı ve sıcaklığı normal değerlerde iken ram kullanımı %100 civarlarına çıkıyor ve anlık droplar yaşıyorum o yüzden ram belliğini artırmak sizce sorunu çözer mi ?

Şöyle bir durum var. Ram miktarını arttırmak, tabiki sistem genelinde bir performans artışına vesile olabilir. Lâkin, çift kanal ram kullanımında ise uyulması gereken bir durum var. O da, kullanılan Ram'lerin aynı marka ve model olması. Yani 8+4 şeklinde kullanmak istediğiniz Ram'ler, sisteminizde sıkıntılar çıkmasına ve mavi ekran sorunları ile karşılaşmanıza sebep olabilir. Tabi bu, Ram'lerin tamamen uyuşup uyuşmaması ile ilgilidir. Belki sorun çıkmayadabilir. Fakat genelde, Ram olarak farklı marka, model ve boyut kullanımlarında sıkıntılar baş gösterir. Eğer bütçe olarak müsaitseniz 2x8 şeklinde bir Ram konfürgasyonu kullanmanızı tavsiye ederim. Oyunlardaki ve sistem genel performansındaki artış için en garanti yol budur.

382598

Genel olarak oyunlarda bu şekilde oluyor (Pub-G) oynarken bu gördüğümüz gibi ram kullanımı çok yükseğe çıkıyor eğer uyum problemi olmaz ise bu sorunu bahsettiğim şey çözer mi ? Ve ya 8x2 yaparsam kesin bu sorun ortadan kalkar mı ?

Eğer uyum problemi olmazsa %90 oranında sorununuz çözülebilir. Kesin ortadan kalkar diyemiyorum. Denemekte fayda var. Ama 8+2 olarak değil 8+4 olarak deneyin. Sanırım yazdığım mesajda 2x8 olayını yanlış anlamışsınız. Yani bütçe olarak müsaitseniz 2 tane 8gb Ram alıp kullanmanızı tavsiye ederim demek istedim, 2+8 değil.

Söylediğinizi anladım ama 8x2 Ram almam şu anda beni sıkıntıya sokabilir. O sebeple şu anki Ramlerden biri duracak diğerinin yerine 8 GB bir ram takarak sorunu çözmekti hedefim.Yani 8x1 GB 4x1 GB Toplamda 12 GB bellek olacak şekilde.
Aynı marka ve model olarak Ramde buldum internette.

Tamam bir deneyin bakalım. Ama dediğim gibi, uyuşmazlık sorunları çokça yaşanır ve bu işlemin garantisi yok. Sonuçta para verip alacaksınız. Moralinizi bozmak ve hevesinizi kırmak istemem ama 8gb'lık Ram'i alıp sisteminize taktığınızda, sisteminiz belkide hiç açılmayadabilir. Bunuda göz önünde bulundurun.İnşallah şansınız yaver gider ve sıkıntı yaşamazsınız. Tabiki bu dediklerim olmayadabilir. Mümkün mertebe, uyuşmazlık yaşama ihtimaline karşılık, bu işi uygun bir fiyat ile halletmeye çalışın.

Aynı marka model Ramlerde de yaşabilir mi bu durum ? Ve ya ben bunu herhangi bir bilgisayarcıya götürüp denesem mi daha verimli olur sizce bir tavsiyeniz var mı bu konuyla alakalı ?

Genelde aynı marka ve model Ram'lerde sıkıntı çıkmaz kolay kolay. Ama şöyle bir şey duymuştum bir ara. Bu Ram'lerin, fabrikada üretilirken bir seri ve parti numaraları var. Aynı marka ve aynı model ama sadece seri ve parti numaraları bile farklı olan Ram'lerin sıkıntı çıkardığını duymuştum. Ama bu olay binde bir ihtimal sadece. Bilgisayarcıya götürmeniz çokta birşey fark ettirmeyecek. Çünkü o da elindeki Ram'lerle deneme yapabilir en fazla ama sonuçta sizin kendi alacağınız Ram'i takacağınız için bilgisayara bu daha önemli. Şöyle bir şey olabilir. Eğer bilgisayarcının elinde, sizin mevcut Ram'inize uygun 8gb'lık bir Ram çıkarsa, ucuza getirip alıp kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı