Asus P8H77-M LE Max OS X Mavericks Ethernet Sürücüsü

Spect

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2014
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle sistemimden Bahsedim;:
  • Asus p8h77 -m le anakart
  • intel i5 3470 3,20 Ghz işlemci
  • 4 gb ram
  • Nvidia GeForce GTX 550 ti Ekran Kartı
Bu sistgeme 3 günden beri uğraşıyorum bir sonuç alamadım. İlk kurduğum sistem OS X Mavericks 10.9.1 bootable USB for Intel PCs.

BGunu kurduğumda ekran kartını tanıtamadım ama ethernet çalışıyordu. İnternete girebiliyordum. Daha sonra Lion kurdum, onda da Ekran kartı ve Ethernet Kartını görmedi. En son rehberden OS X Mavericks 10.9.2 bootable USB for Intel PCs kurdum, sonuç aynı. Bir türlü ne ekran akrtı ne internet. Bu arada -x ile kurdum hepsini. Özellikle ekran kartını nasıl kuracağım hakkında bilgi alabilirsem çok sevinirim.

Şimdiden tgeşekkürler...

Aşağıda hata resimlerini çektim belki işinize yarar...

IMG_0454.jpg


IMG_0456.jpg


IMG_0457.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ilk kurduğumda multibeast ile ben beceremedim ekran kartını. Sonrakilerde ise zaten internete girmiyordu. Ben acemiyim. Tam sıralamayı tutturamıyorum maalesef.
 
Hocam öncelikle internete giren bir bilgisayardan Multibeast'ı indirin.
Mac işletim sistemini çalıştırın. Mulitbeastı çalıştırın. Driver sekmesinden anakartınıza uygun olan driver'leri seçip builde kısmına gelin ve install deyin. Makinayı kapatıp açın. Ethernet ve sesiniz çalışıyor olacaktır. Sitede videolar mevcut. Ekran kartınız gtx 550, nvidia için sürücü yüklemeye gerek yok.
 
Adım adım gidelim.

  • İlk olarak çok fazla SMC hatası var. BIOS'tan VT-x veya varsa VT-D ayarını Disabled yapın.
  • İkincisi, ekran kartında takılıyorsunuz her defasında. iGPU, yani işlemci içindeki Intel Onboard Graphics'i Disabled yapın. Sadece GTX 550 devrede olsun.
  • BIOS'tan USB EHCI ve XHCI Hand-Off ayarları Enabled olsun.
  • -x kullanmadan boot etmeyi deneyin. Yine aynı yerde takılıyorsanız Clover Options altından Graphics Injector Menu'ye girin ve burada Inject nVidia seçili dğeilse seçin. Seçili ise Inject EDID'i de seçin.
  • VGA monitör kullanmayın. Varsa DVI veya HDMI kullanın. Mac VGA sevmez!
Bunları hallettiğinizde sistemin boot etmemesi için hiçbir neden yok. Sonrasında zaten gerekli sürücüler Multibeast ile kurulur.
 
Simdi siz yazarken ben tekrar bir kurulum denedim. dart=0 ve Inject nVidia seçili iken ben seçmedim. Kurulum bitti ve ethernet ve ekran kartı gene sorunlu. Ayrıca bios'ta VT-x veya VT-D diye bir ayar göremedim ama şimdi igpu yu da iptal edim, tekrar bir kurulum yapayım. EHCI ve XHCI onlar enable zaten. Monitörüm de vga değil. Tekrar sil baştan bir kurulum deneyim mi? Yoksa kurduğum sistem üzerinden mi çalışayım ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Simdi internete bağlandım. Multibeasttan riveri yükledikten sonra. Fakat ekran kartını tanımasına rağmen ekran da kaymalar oluryor. Teamwiever gibi bir programdan bana online olarak acil yardım edecek kimse var mı acaba?

Recep Bey yardım edebilir misiniz acaba ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende kurulum sırasında arkadaşın karşılaştığı hatayla karşılaştım ne yapacağımı bilemedim. Bende mac kurulumunda acemiyim yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umuyorum şimdiden teşekkürler...
  • - P8H77-M LE
  • - ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 Radeon HD 7850 2GB 256-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready CrossFireX Desteği Ekran Kartı
  • - CMX4GX3M2A1600C9 - 4GB (2x2GB) DDR3 Corsair XMS3, PC3-12800 (1600), Non-ECC Arabelleksiz, CAS 9-9-9-24, XMP, 1.65V
  • - 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD
  • - Core i7 3770 Soket 1155 3,4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı